Skip to content

La Sibiu se intampla Summit-ul Muzical al Vaccinarii. Persoanele care doresc se pot vaccina fara programare in spatiul oferit de Filarmonica in timp ce pe esplanada Sălii Thalia vor avea loc o serie de concerte

La Sibiu are loc duminica, 9 mai, Summit-ului Muzical al Vaccinarii, un eveniment unde sunt asteptate persoane care vor sa se vaccineze, in timp ce pe esplanada Salii Thalia se va desfasura un maraton artistic.

Maratonul de vaccinare va fi dublat de un maraton artistic inedit care se va desfasura in aer liber, pe esplanada Salii Thalia, la care vor participa Teatrul de Balet Sibiu, Academia Fortelor Terestre, Filarmonica de Stat Sibiu, Scoala Populara de Arte si Meserii ”Ilie Micu”, Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului, Radu Nechifor.

La Timisoara, la primul maraton de vaccinare deschis in Romania care a avut loc in weekendul 23-25 aprilie, voluntarii si medicii au fost surprinsi de artisti, dupa cum relateaza pentru Adevarul medicul Dorel Sandesc. „Sunt foarte multe cazuri speciale. Fosti pacienti care au avut 90 la suta din plamani afectati au venit sa se vaccineze. Acum au plecat cei de la Timisoara Bikers, care au venit cu motoarele sa se vaccineze. Maestrul Stefan Popa a venit sa se vaccineze cu familia, cei de la Cargo, care au realizat si un clip de promovare. A fost plin de momente emotionante, de povesti extraordinare. Eforturile noastre sunt rasplatite. Ne simtim rasplatiti peste masura prin faptul ca reusim sa resuscitam spiritul vaccinarii, care e singura cale spre libertate si normalitate”, a mai declarat medicul Dorel Sandesc.

Si in strainatate se intampla momente artistice inedite la centrele de vaccinare. Yo Yo Ma, unul dintre cei mai apreiati violoncelisti din lume, a primit doza de rapel a vaccinului impotriva Covid-19 la un centru de vaccinare din Massachusetts. Dupa imunizare, s-a asezat in sala de asteptare, pe un scaun din plastic si a inceput sa cante la violoncelul sau.

Nu a fost un concert gandit dinainte, artistul pur si simplu a vrut sa multumeasca in felul sau atat oamenilor care au venit sa se vaccineze, cat si celor care lucreaza la centrul medical.

Pe pagina de Facebook a Berkshire Community College, acolo unde s-a vaccinat artistul, au fost postate mai multe inregistrari cu mini recitalul lui Yo To Ma.

Citește în continuare