Skip to content

Inspiratie pentru artistii romani. Dupa ce a facut rapelul la vaccin, violoncelistul Yo-Yo Ma a cantat in timp ce astepta sa treaca cele 15 minute, dupa imunizare.

Yo Yo Ma, unul dintre cei mai apreiati violoncelisti din lume, a primit doza de rapel a vaccinului impotriva Covid-19 la un centru de vaccinare din Massachusetts. Dupa imunizare, s-a asezat in sala de asteptare, pe un scaun din plastic si a inceput sa cante la violoncelul sau.

Nu a fost un concert gandit dinainte, artistul pur si simplu a vrut sa multumeasca in felul sau atat oamenilor care au venit sa se vaccineze, cat si celor care lucreaza la centrul medical.

Pe pagina de Facebook a Berkshire Community College, acolo unde s-a vaccinat artistul, au fost postate mai multe inregistrari cu mini recitalul lui Yo To Ma.

Today at the #MyBCC vaccine clinic, folks waiting in the observation area were graced by the musical talents of amazing cellist Yo-Yo Ma! 😍😍😍

Posted by Berkshire Community College on Saturday, 13 March 2021

Yo-Yo Ma, in varsta de 65 de ani, este foarte activ pe retelele de social media in aceasta perioada a pandemiei, postand mici clipuri in care canta la violoncel, cu hashtagul #songsofcomfort. De asemenea, Yo-Yo Ma promoveaza distribuirea corecta la nivel mondial a vaccinului impotriva Covid-19.

Tot el a sustinut mai multe concerte online in memoria victimelor pandemiei, dar si in onoarea cadrelor medicale.

Yo-Yo Ma canta la violoncel de la varsta de patru ani si jumatate si a primit de-a lungul carierei 18 premii Grammy, inregistrand peste 90 de albume.

A absolvit Juilliard si Universitatea Harvard si a cantat ca solist cu orchestre din intreaga lume.

Pe langa muzica clasica, artistul are colaborari cu artisti precum cantaretul de jazz Bobby McFerrin sau chitaristul Carlos Santana.

In 2014, a colaborat cu Lil Buck, un performer de street dance. Acesta din urma a dansat acompaniat la violoncel de Yo-Yo Ma

Yo-Yo Ma canta la un violoncel Montagnana, realizat in anul 1733, a carui valoare este acum de 2,5 milioane de dolari.

Citește în continuare