Skip to content

Primele masini zburatoare ASKA vor fi livrate incepand cu 2026. Vehiculele comandate de NASA costa 800.000 de dolari.

Cei care au crescut cu imaginea masinilor zburatoare ale viitorului pot depune un depozit de 5.000 de dolari pentru a obtine un astfel de vehicul care urmeaza sa fie lansat pe piata in 2026. Compania accepta depozite rambursabile pentru pre-comenzi.

Cei 5.000 de dolari – depozitati intr-un cont si rambursabili integral- va ofera o parte din actiunile companiei, admiterea la sedintele de actualizare a starii la fiecare trei pana la sase luni si un loc in linia de 1.500 de modele in editie limitata ale modelului Aska, fiecare costand 789.000 de dolari.

Un startup din Silicon Valley, numit NFT, a deschis la inceputul lunii trecute un showroom pentru a promova aeronava. Situat in Los Altos, California, showroom-ul ofera, de asemenea, un muzeu interactiv si un centru de invatare dedicat mobilitatii aeriene. 

NFT a lansat prototipul ASKA in 2019. Are aripi pliabile, o viteza maxima de 240 km/ora, o autonomie de 400 km/ora si 6 elice alimentate de 6 baterii si motoare duale cu gaz pentru a mentine aceste baterii incarcate.

Compania NFT a semnat un acord de cinci ani cu NASA pentru a contribui la campania nationala de mobilitate aeriana care isi propune sa dezvolte noi moduri de calatorie prin aer. NASA a numit alte 16 companii care intentioneaza sa dezvolte si sa opereze vehicule aeriene sau servicii de gestionare a spatiului aerian in ecosistemul american. Colaborarea NFT in schimbul de informatii pentru furnizorii de vehicule marcheaza primul pas intr-un proces in mai multe etape pentru activitatile de zbor cu NASA in 2022.

ASKA este primul vehicul electric cu decolare si aterizare verticala. Este viabil si are capacitati de conducere si zbor.

Anuntul ASKA a venit in 2019 cand NFT a anuntat planurile de a construi o masina zburatoare care arata ca un SUV si ar putea decola folosind un set de aripi retractabile. A fost supranumit ASKA – ceea ce inseamna pasare zburatoare in japoneza – si este primul vehicul de mobilitate aeriana de zbor. 

Este un vehicul cu patru locuri, poate conduce pe sosea ca o masina, este capabil de decolare si aterizare verticala, precum si de decolari si aterizari scurte. Designul sau aerodinamic ofera o experienta optima pentru condus pe drum dar si pentru un zbor sigur in aer. Zborul se va face prin intermediul tehnologiilor semi-autonome, dar va fi necesara pregatirea pilotului pentru a opera ASKA in aer.

Guy Kaplinsky, co-fondator si CEO al NFT inc. a declarat ca „Anticipam ca masinile zburatoare care sunt accesibile publicului larg vor fi la fel de importante in redefinirea modului si locului in care traim, asa cum masina originala a stat la baza autostrazilor si a sistemelor rutiere din tara noastra.”

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul ASKAFLY.

Citește în continuare