Skip to content

(foto) Aproape de lansarea filmului „Cruella” unde este producator executiv, Glenn Close anunta ca isi doreste sa continue seria Cruella de Vil. 47 de costume au fost create pentru Emma Stone in versiunea Cruella punk

La cateva zile dupa ce a atras atentia publicului prin dansul jucaus  „Da Butt” din timpul galei premiilor Oscar, Glenn Close a profitat de valva pentru a anunta primul album jazz din cariera, dar si faptul ca vrea sa se intoarca in rolul Cruella de Vil din celebrul desen animat „101 Dalmatieni”.

Conform declaratiilor din Variety, Glenn Close a discutat despre personajul pe care l-a interpretat si a sugerat ca s-ar putea sa nu se fi terminat cu Cruella inca. „Am o poveste grozava de a face o alta Cruella cu Cruella mea”, a spus Close, inainte de a sugera o poveste in care Cruella pleaca la New York inainte ca ea „sa dispara in canalizare”. Aceasta a interpretat rolul Cruelei atat in filmul din 19996, cat si in continuarea acestuia – „102 Dalmatieni”, care a fost promovat incepand cu 2000.

In prezent, pentru filmul care urmeaza sa apara pe 28 mai in cinematografe si pe canalul Disney+, personajul Cruella de Vil este jucat de Emma Stone, care va infatisa o versiune mai tanara a personajului din Disney, Cruella.

Filmul va fi amplasat in Londra din anii 1970, in mijlocul revolutiei punk rock si urmareste o tanara grifter pe nume Estella, o fata inteligenta si creativa hotarata sa-si faca un nume prin desenele sale. Ea se imprieteneste cu niste hoti tineri care o apreciaza si impreuna isi construiesc o viata pe strazile londoneze.

Actiunea este plasata in anii 1970 si este concentrata pe viata personajului Cruella dinainte de a teroriza cateii din Londra, asa cum a fost prezentata in filmul animat din 1961.

„Cruella” este regizat de Graig Gillespie, iar din distributie face parte si Emma Thompson, Mark Strong, Paul Walter Hauser, Emily Beecham, Jamie Demetriou, Joel Fry si Kirby Howell-Baptiste. Tony McNamara a scris ultima versiune a scenariului, in timp ce prima versiune a fost semnata de Dana Fox. Marc Platt, Kristin Burr si Andrew Gunn au produs filmul, iar Glenn Close, care a interpretat rolul Cruella de Vil in lungmetrajul live-action din 1996, a fost producator executiv, iar  designerul de costume este Jenny Beavan si designerul de productie, Fiona Crombie.

Primul film “live action” (cu personaje) cu cei „101 Dalmatieni” a fost facut in 1996, iar Cruela a fost Glenn Close. La vremea respectiva personajul a fost transformat intr-o femeie foarte bogata, foarte snoaba, proprietara unei case de moda, evident malefica, o femeie care-si doreste o haina din piele de Dalmatian.

Pentru noul film, personajul Cruella de Vil e adus in realitatea destul de apropiata – traieste in 1980 si este o punkista care vrea sa-si faca o haina speciala pentru un show.

Filmul se petrece in cartierul londonez Notting Hill, unul dintre cele mai vibrante si reprezentative cartiere londoneze, unde scena punk si-a gasit locul, fiindu-le inspiratie si designerul iconic Vivienne Westwood, care a imbracat si Sex Pistols.

Din aceasta lume apare Cruella – o rebela care provoaca sub forma Baronesei von Hellman (Emma Thompson), a carei estetica a fost inspirata de Dior. Pentru a exemplifica cat mai in detaliu perioada punk din film a Cruellei, Beavan a cautat vestimentatie in „fiecare magazin de epoca din Londra, apoi din New York si apoi din nou din L.A.”, colectand articole pentru ca Stone sa le incerce in diferite combinatii, a povestit aceasta, citata de Entertainment Weekly.

Jenny Beavan, castigatoarea premiului Oscar pentru costumele din „Mad Max: Fury Road” este o veterana a dramelor cu costume de epoca. Cu toate acestea, a ezitat inainte de a accepta sa lucreze la Cruella deoarece timpul era prea scurt.

Beavan a declarat pentru AwardsDaily ca „Mad Max a fost cea mai mare provocare a mea, deoarece asta nu mai era in zona mea de confort. Cruella a fost mai mult in zona mea de confort pentru ca imi amintesc bine de anii ’70.”

Pentru noul film Cruella, a deliberat timp de cateva zile daca va accepta sau nu misiunea de a crea costumele deoarece a avut la dispozitie numai 10 saptamani pentru a crea cateva sute de costume. Din fericire, filmarile au fost intarziate cu sase saptamani din cauza unei leziuni suferite de Emma Stone iar costumele au fost gata in timp util.

A creat 47 de tinute complete pentru Emma Stone si de 33 pentru Emma Thompson.

Designerul a declarat ca stilul Baronesei von Hellman provine din influente mai traditionale ale modei din anii 1970. In film, baroneasa reprezinta apogeul modei realizate de marile case de moda europene, in contrast direct cu aspectul tinutelor cusute manual preferate de Cruella. Pentru a gasi referinte vizuale, Beavan a cercetat revistele Vogue de epoca, pe langa colectiile de arhiva de la Dior si Balenciaga.

Lucrul cu Emma Thompson a fost un deliciu pentru echipa de costume care s-a aratat foarte incantata de deschiderea pe care a avut-o sa poarte orice costum oferit: „Are o silueta uimitor de frumoase si iubeste sa poarte haine de epoca. Ii place foarte mult, se simte bine in ele, ceea ce aduce acel ceva special intregului costum. Cine poate sa stea intr-un costum si sa arate ca un personaj. Dar ea devine personajul respectiv, il intruchipeaza cu totul.”

Citește în continuare