Skip to content

Netflix are povestea designerului Roy Halston. Cum arata personajele reale pe care le interpreteaza Ewan MacGregor, Krysta Rodriguez sau Rebecca Dayan

De vineri pe Netflix e povestea dramatizata si romantata a designerului american Halston, o poveste care merge in culisele business-ului de moda, dar si in viata de noapte a anilor 70-80 din New York.

Ewan McGregor il interpreteaza spectaculos pe flamboaiantul designer american, cu o poveste tumultuoasa de viata, dar care a pus bazele minimalismului in moda americana si a facut trecerea de la creatorii couture la creatiile de designer vandute in magazine multi brand.

„Halston” e produs de Ryan Murphy, genialul producator si regizor care si-a facut o deviza de viata prin a readuce pe ecran legende din toate domeniile si toate timpurile.

In Europa Halston nu a fost foarte cunoscut, desi filmul prezinta o confruntare la Versailles intre designerii parizieni si cei americani, in incercarea de a pozitiona pe piata si moda americana, dar in Statele Unite el a fost una dintre persoanele influente in vremea Studio 54, un prieten apropiat al Lizei Minelli si al coregrafei si dansatoarei Martha Graham.

Mini seria  „Halston” are 5 episoade, e regizata de Dan Minahan („American Crime Story”, „Game of Thrones”) si, pe langa Ewan McGregor in ipostaza lui Halston, o avem pe  Krysta Rodriguez intr-o spectaculoasa Liza Minnelli.

Productiile lui Murphy sunt recunoscute pentru castigurile de exceptie si pentru faptul ca gaseste intotdeauna actori care sa se aproprie ca look si temperament cu personajele legendare pe care le interpreteaza. Iata cum arata personajele din film fata in fata cu personajele reale pe care le-au interpretat in Halston.

Ewan McGregor versus Halston

McGregor a fost criticat inca inainte de inceperea filmarilor ca a acceptat rolul unui gay cand ar fi fost mai potrivit ca acest personaj sa fie jucat chiar de un actor gay. Actorul a mentionat ca filmul nu e despre sexualitatea lui Halston (acesta a murit de SIDA si e prezentata viata lui sexuala tumultuoasa) ci este despre viziunea si geniul lui creativ. De altfel s-a pregatit pentru acest rol participand la intership la designeri americani, discutand foarte mult cu Liza Minelli si invatand sa lucreze cu masina de cusut.

Krysta Rodriguez versus Liza Minnelli

Krysta Rodriguez este o actrita de musical asa ca rolul Lizei Minelli i-a fost familiar. In plus, actrita pe care americanii au vazut-o in The Addams FamilyA Chorus Line a marturit ca dorinta ei nu a fost sa o imite pe Liza pentru ca s–au incercat de-a lungul timpului multe imitatii, ci sa arate parcursul emotional al prieteniei celor doi.

Rebecca Dayan versus Elsa Peretti

Actrita franceza Rebecca Daya o interpreteaza cu gratie si eleganta pe  Elsa Peretti, un faimos designer de bijuterii care in tinerete a fost model si una dintre muzele lui Halston. Peretti a creat ani la randul ei bijuterii pentru Tiffany & Co., si a decorat unele dintre cele mai faimoase resedinte din lume. A incetat din viata la inceputul lui martie, anul acesta, la varsta de 80 de ani.

Rory Culkin versus Schumacher

Unul dintre ajutoarele lui Halston se numeste Schumacher si este cel care a lucrat alaturi de Halston cand business-ul lui a devenit un brand national si s-a extins de la ochelari de soare pana la mobile. In realitate, Schumacher este cel care avea sa devina regizorul Joel Schumacher ( Batman & RobinSt. Elmo’s Fire) si care la momentul respectiv era student la Parsons, institutul American de moda.

In film este interpretat de Rory Culkin, fratele mai mic al lui Macaulay si Kieran.

Filmul e o oaza de frumos si relaxare, dincolo de scandalurile in care a fost implicat Halston si e oricand o optiune de petrecere intr-o nota eleganta a timpului liber.

Citește în continuare