Skip to content

(foto) In Islanda s-a deschis o piscina geotermala de tip infinity pool intr-o laguna. Piscina are propriul bar si noaptea se poate vedea aurora boreala.

Islanda, tara cunoscuta pentru izvoarele sale termale naturale de o frumusete impresionanta, are o noua destinatie deschisa recent: Laguna Sky, o laguna geotermala aflata chiar langa capitala Reykjavik. Piscina construita este de tip infinity pool, cu vedere asupra oceanului si un bazin de 70 metri in care se gaseste apa termala calda.

Complexul Laguna Sky dispune si de o cascada naturala, un bar in piscina, o piscina cu apa rece, dar si saune, iar turistii pot incerca facilitatile si noaptea, mai ales in noptile cu aurora boreala.

Conceptul care a dus la proiectarea lagunei a fost bazat pe natura generoasa si peisajele spectaculoase oferite de insula. Datorita infinity pool, laguna artificialava da senzatia ca se uneste cu oceanul si prezinta elemente de design care sunt influentate de casele traditionale islandeze.Pachetele pentru spa pornesc de la 50 euro. 

Islandezii au dezvoltat de-a lungul anilor o forma noua de terapie prin relaxarea in piscinele cu apacalda pentru relaxare si conexiune. Acestia au dezvoltat o modalitate de a combina puterile vindecatoare ale apei calde, apei reci, aburului cald, caldurii uscate si aerului proaspat, promovand aceste beneficii ca bunastare din interior si din exterior.

Cea mai cunoscuta laguna din Islanda este Blue Lagoon, astazi fiind amplasat aici un spa cu toate facilitatile.

Laguna a aparut in anii ’70, cand in apropiere a fost construita o termocentrala care functiona pe baza apelor termale, iar apa reziduala s-a strans intr-un bazin. Din 1981, islandezii au inceput sa vina la bai aici dupa ce mai multe stiri anuntau ca apa areniste proprietati curative, apa fiind imbogatita cu siliciu, sulfuri si alge care trateaza unele boli de piele. In laguna, apa are o temperatura de 37-39 de grade Celsius, ceea ce o face perfecta pentru orice persoana.

Amenajarea propriu-zisa a Blue Lagoon a inceput dupa anii ’90, cand fosta centrala a fost amenajata complet si astazi este unul dintre cele mai cunoscute spa-uri din lume.  

Citește în continuare