Skip to content

VIDEO. Balerinul Sergei Polunin, dans pe piesa „In Your Room” a celor de la Depeche Mode. Regia clipului, disponibil de astazi pe canalul de YouTube al artistului, este semnata de Anton Corbijn

Dupa ce a dus intr-o alta dimensiune artistica piesa „Take Me To Church” a lui Hozier, balerinul Serghei Polunin adduce in fata publicului un nou dans contemporan pe melodia „In Your Room” a trupei Depeche Mode. Pentru aceasta productie, lansata astazi, Polunin a lucrat cu Anton Corbijn, fotograful care a facut istorie cu trupa Depeche Mode, inca din 1986. Corbijn semneaza regia clipului, in colaborarea cu Sergei Polunin, iar coregrafia apartine lui Ross Freddie Ray.

Filmarile au avut loc anul trecut, in plina pandemie, intr-o perioada in care teatrele erau inchise. S-a filmat in Terschelling, pe insula olandeza West Frisian din Marea Nordului, intr-un peisaj dramatic. Interpretarea prezinta o viziune asupra vulnerabilitatilor si conflictelor interioare ale lui Polunin.

Colaborarea cu Anton m-a facut sa ating un alt nivel al interpretarii. Dansul, natura si muzica au o alta dimensiune si un inteles mult mai profund in productiile sale. Sunt mândru ca l-am cunoscut, ca am avut ocazia sa lucrez cu el si sa dansez pe melodia celor de la Depeche Mode, artisti pe care ii iubesc si a caror muzica o ascult de multi ani. Iar Ross Freddy Ray a realizat o coregrafie care pune in valoare foarte bine viziunea lui Anton Corbijn”, a declarat Sergei Polunin.

Serghei Polunin si Anton Corbijn

A fost o incântare sa lucrez cu Sergei pentru o noua punere in scena a piesei Depeche Mode, de care ma leaga foarte multe amintiri. Desi conditiile de vreme nu au fost deloc usoare, Sergei nu a contenit sa ma uimeasca cu performanta sa din timpul filmarilor. Cu siguranta ca vor urma si alte proiecte impreuna”, a precizat Anton Corbijn.

Clipul realizat pe muzica celor de la Depeche Mode dezvaluie totodata, in exclusivitate, o parte din documentarul Dancer 2, care va fi oferit publicului anul acesta. Dancer 2 este continuarea filmului Dancer (2016), care prezinta drumul si ascensiunea lui Polunin, care a devenit cel mai tânar prim-balerin din istoria London Royal Ballet. Dancer 2, regizat de Corbijn si produs de Gabrielle Tana, va prelua firul narativ si va prezenta intoarcerea lui Polunin la balet.

Serghei Polunin a fost numit “cel mai bun balerin al generatiei sale”. Insa stilul sau rebel si aparitiile care au socat i-au adus un nou titlu, cel de “baiat rau al lumii baletului”. Polunin a dansat pe marile scene ale lumii – London Royal Ballet, Staatsballet Munchen si Teatrul Balsoi din Moscova. Videoclipul in care Polunin danseaza pe melodia lui Hozier „Take Me to Church”, regizat de David LaChapelle, a cucerit publicul, devenind viral cu peste 25 de milioane de vizualizari pe YouTube. Balerinul a aparut si intr-o serie de productii cinematografice precum  filmul regizat de Kenneth Branagh „Crima din Orient Express” (2017), in thrillerul „Red Sparrow” (2018) si in filmul „Corbul alb” (The White Crow, 2018). O alta aparitie spectaculoasa a balerinului a fost in videoclipul „Movement” al lui Hozier.

In 2016, cineastul Steven Cantor a lansat documentarul „Dancer”, despre viata si cariera lui Sergei Polunin. Iar in 2019, in urma cu un an, la Verona, intr-un spectacol productie proprie, Serghei Polunin a dansat alaturi de Alina Cojocaru in “Romeo si Julieta”, in fata unui public de 20.000 de spectatori, veniti din toata lumea pentru spectacol. 

Citește în continuare