Skip to content

Sergei Polunin isi lanseaza autobiografia “FREE: A Life in Images and Words”, cu o prefata semnata de actrita Helen Mirren

Unul dintre cei mai talentati balerini ai ultimilor ani, dar si printre cei mai controversati din cauza vietii sale tumultuoase, Sergei Polunin isi lanseaza autobiografia “FREE: A Life in Images and Words”.

Cartea in format coffee table, cu multe fotografii, promite sa dea detalii despre perioada in care Polunin a fost admis la Royal Ballet School in Londra la 13 ani pentru ca la 19 ani sa aiba primul solo cu Royal Ballet iar la 20 de ani sa devina prim solist al companiei. Un an mai tarziu, dupa droguri, steroizi, absenta de la repetitii, intreruperea spectacolelor pentru ca era atat de drogat ca nu se putea opri din ras pe scena, violente impotriva iubitei sale de la acea vreme, Polunin a fost dat afara din companie.

Cartea autobiografia Free e parte din campania de imagine prin care agentia lui David Lachapelle care l-a luat in grija incearca sa-i recupereze o parte din credibilitate ca sa poata sa mai munceasca.

Autobiografia lui Polunin va fi disponibila pe piata din aprilie, va putea fi cumparata online, sau la locurile de spectacol unde urmeaza sa performeze balerinul.

Dupa ce a fost dat afara din companiile mari de dans unde e atat de controversat incat nu mai poate obtine colaborari, Polunin a incercat o cariera de actor cu roluri episodice in filme cu bugete mari  („Crima din Orient Express” 2017, „Red Sparrow” 2018, The White Crow, 2018), a fost concurent in Ucraina la un reality tv gen „Dansez pentru tine” si a devenit subiect in doua documentare care au fost create ca sa-i repare din imagine: „Dancer”, o productie care urmareste viata sa, si filmul „Sergei” creat de Shailendra Sigh despre o calatorie in India in care balerinul a incercat sa se regaseasca.

 In prezent Polunin are propria companie de dans si productie de evenimente, Polunin Ink, cu care a avut show-uri independente in lume, avand invitati diversi balerini, printre ei si Alina Cojocaru.

Montarea Romeo si Julieta cu Polunin si Cojocaru protagonisti, in coregrafia sotului lui Cojocaru, Johan Kobborg, a avut premiera la Verona in urma cu 2 ani. Spectacolul e anuntat la Royal Albert Hall in primavara aceasta si, in functie de evolutia pandemiei, urmeaza sa fie anuntat daca va avea sau nu loc.

Intre timp, din primavara anului trecut, Sergei Polunin a devenit tata, mama primului sau copil fiind balerina Elena Ilinykh.

Alegerea actritei Hellen Mirren pentru a scrie prefata cartii este tot o decizie inteligenta de marketing.

Helen Mirren, castigatoare a premiului Oscar pentru „Cea mai buna actrită,” pentru rolul reginei Elisabeta a  Angliei, din filmul „The Queen”, e o prietena apropiata a lui Baryshnikov si a altor producatori de spectacole de dans.

Citește în continuare