Skip to content

Alina Cojocaru & Sergei Polunin intr-o versiune glossy “Romeo & Julieta” care mai spala imaginea rebelului din Ucraina

 Premiera mondiala a spectacolului Romeo & Julieta cu Sergei Polunin si Alina Cojocaru are loc pe 26 august in cadrul “Festival della Bellezza di Verona”, aflat la editia nr 6. 

Coregrafia ii apartine lui Johan Kobborg care va juca si rolul lui Tybalt, iar regia artistica lui David Umemoto, un sculptor si artist visual foarte trendy in acest moment.

Montarea care ii readuce fata in fata pe Cojocaru si Polunin este si un prilej pentru a mai construi putin la cariera daramata a lui Polunin.

Polunin si-a rebranduit cariera cu mult efort dupa scandalurile in care a fost implicat

Fost prodigy al Royal Academy Ballet unde a fost acceptat la 13 ani, ucrainianul Sergei Polunin a avut toate datele sa fie o legenda: talent, educatie inclusiv in gimnastica acrobatica, vulnerabilitatea si expresivitatea lui Nureyev (a si fost bursier al fundatiei Nureyev) si dramatismului lui Nijinsky.

A fost balerin principal pentru doar 2 ani la Royal Ballet, iar la 25 de ani a demisionat in urma numeroaselor scandaluri despre droguri, alcool, indisciplina si comportamentul sau violent.

In cei doi ani la Royal Ballet s-a suprapus insa cu activitatea Alinei Cojocaru si au jucat inpreuna in Frumoasa din Padurea Adormita.

Hozier si “Take me to church”, o escala pentru a trece la un alt public

Publicul larg l-a descoperit pe Polunin odata cu videoclipul Hozier – “Take me to church”, regizat de David LaCapelle, un fotograf obisnuit al revistei Vogue.

De fapt, la momentul respectiv, se lucra la o repozitionare a artistului Polunin care nu mai era acceptat in nicio companie de dans din lume, in ciuda talentului recunoscut de toti specialistii. Ca sa aiba bani sa traiasca s-a reintors in Ucraina pentru 2 ani si a facut parte dintr-o emisiune tv despre dans, in calitate de concurent.

Odata repozitionat, Polunin a avut parte de un documentar care sa-i spele imaginea si sa-l arate un geniu neinteles, a jucat in cateva filme (“Misterul din Orient Express”, “Red Sparrow”- Vrabia Rosie) si au inceput sa-i fie create show-uri cu o companie independenta cu care sa faca turnee in toata lumea.

Alina Cojocaru, o imagine impecabila

De partea cealalta, partenera sa din acest nou show, Alina Cojocaru, are o imagine impecabila si, la cei 38 de ani, detine in continuare fara urma de indoiala a talentului si pregatirii sale, rolul de balerina principala la English National Ballet. Cu English National Ballet si rolul sau din Giselle (in coregrafia lui Akram Khan), Cojocaru s-a reinventat la randul sau, mergand intr-o zona classic – contemporan.

Cojocaru formeaza un cuplu cu coregraful (fost balerin) Johan Kobborg, alaturi de care a debutat in urma cu 18 ani, tot in Romeo si Julieta la Royal Ballet.

Romeo si Julieta in interpretarea Alinei Cojocaru si a lui Sergei Polunin va pleca intr-un turneu mondial la sfarsitul acestui an.

 

 

Citește în continuare