Skip to content

Un nou film documentar despre balerinul Sergei Polunin e disponibil de azi gratuit online. Filmul arata calatoria lui Polunin in India si face parte din seria de productii care ii repara imaginea balerinului.

Filmul “Serghei” are  drept pretext o excursie spirituala in India a lui Serghei Polunin, este regizat de Shailendra Singh si, in 54 de minute, Polunin vorbeste despre lucrurile rele pe care le-a facut in viata incercand sa convnga publicul ca a renascut din cenusa ca pasarea phoenix.

 Balerinul, care a fost dat afara de la London Royal Ballet desi era extrem de talentat pentru ca era violent, se droga si nu mai participa la repetitii, are un moment de marturisire in acest nou film in care spune “e mai usor sa spargi lucruri, sa te revolti, sa te ascunzi in alcool, decat sa cauti sa-ti rezolvi problemele. Dar mai intai trebuie sa distrugi tot ca sa poti sa renasti curat”

Aici puteti vedea integral documentarul

La doar 19 ani, Serghei Polunin a devenit cel mai tanar prim-balerin din istoria London Royal Ballet, una dintre cele mai prestigioase companii de balet din lume si a fost numit „cel mai bun balerin al generatiei sale”. Scandalurile in care a fost implicat, agresivitatea asupra colegilor si a sotiei sale, indisciplina, drogurile si alcoolul l-au transformat insa rapid in „baiatul cel rau al baletului” si dupa 2 ani a parasit compania.

La 21 de ani, Serghei Polunin cu o cariera de dansator independent a ajuns in zone foarte bizare pentru pregatirea si talentul lui – inclusiv versiunea ucrainiana a emisiunii “Dansez pentru tine”, pentru ca avea mare nevoie de bani.

De la momentul in care a dansat pe muzica lui Hozier – Take me to Church,  Polunin s-a aflat sub un nou contract de management, o echipa de  imagine si management care il include si pe fotograful David LaCapelle, echipa care si-a propus rebranduirea lui Polunin si reasezarea lui pe piata ca artist independent, cu productii spectaculoase care sa poarte numele companiei pe care a creat-o.

Noua echipa a avut grija ca Polunin sa aiba aparitii in filme, cateva spectacole independente, un prim film documentar despre viata lui, “Dancer” si acum un nou documentar despre calatoria spirituala care a dus la schimbarea sa.

Nascut in 1989, Serghei Polunin a dansat pe marile scene ale lumii – la Staatsballet Munchen si Teatrul Balsoi din Moscova. Videoclipul in care Polunin danseaza pe melodia lui Hozier „Take Me to Church”, regizat de David LaChapelle, a devenit viral si a adunat peste 25 de milioane de vizualizari pe YouTube. Artistul a aparut in filmul regizat de Kenneth Branagh „Crima din Orient Express” (2017), in thrillerul „Red Sparrow” (2018) si in filmul „Corbul alb” (The White Crow, 2018). Polunin a aparut si in videoclipul „Movement” al lui Hozier.

In 2016, cineastul Steven Cantor a lansat documentarul „Dancer”.

In urma cu un an, la Verona, intr-un spectacol productie proprie Serghei Polunin a dansat alaturi de Alina Cojocaru in Romeo si Julieta

Citește în continuare