Skip to content

Tot ceea ce se stie despre ultimul sezon al serialului Casa de Papel. Si despre posibile spinoff-uri ale personajelor.

Povestea celui mai mare jaf din istorie va continua intr-un ultim capitol al seriei „Casa de papel”. Netflix a anuntat lansarea sezonului celui de-al cincilea sezon sub forma a doua capitole care vor fi disponibile incepand cu toamna acestui an.

Premiera noului capitol din „Casa de Papel” va avea loc pe 3 septembrie iar al doilea va fi lansat pe 3 decembrie. Recent a aparut si un trailer pe care il puteti urmari mai jos.

Alex Pina, creatorul seriei, a vorbit despre decizia de a imparti noul sezon in doua capitole intr-un comunicat oficial Netflix: „Cand am inceput sa scriem partea 5 a serialului, in mijlocul pandemiei, am simtit ca trebuie sa schimbam ceea ce era asteptat de la sezonul de zece episoade si am folosit toate instrumentele pe care le-am avut pentru a crea senzatia unui final de serie in primul volum in sine. Am decis sa lucram intr-un gen extrem de agresiv, punand banda in pericol. In volumul 2, ne concentram mai mult pe situatia emotionala a personajelor. Este o calatorie prin harta lor sentimentala care ne leaga direct de plecarea lor.”

Sezonul al cincilea pleaca de la premiza ca banda este inchisa in Banca Spaniei de mai bine de 100 de ore. Au reusit sa o salveze Lisbon dar traiesc unul dintre cele mai intunecate momente dupa ce au pierdut pe unul de-ai lor.

Profesorul a fost capturat de Sierra si, pentru prima data, nu are un plan de evadare. Tocmai cand se pare ca nimic altceva nu ar putea merge prost, apare un inamic mult mai puternic decat oricare dintre cei cu care s-au confruntat: armata. Sfarsitul celui mai mare jaf din istorie se apropie si ceea ce a inceput ca un jaf se va transforma intr-un razboi.

In privinta modului in care se va incheia povestea, Pina a declarat ca s-au straduit aproape un an sa gaseasca o solutie creativa prin care sa distruga banda de talhari si sa il puna pe Profesor intr-o situatie dificila.

Pina a declarat: „Ne-am gandit cum sa cream situatii ireversibile pentru multe dintre personaje. Rezultatul este partea a cincea a serialului. Razboiul ajunge in etapele sale cele mai intense, acesta fiind cel mai captivant sezon de pana acum.”

Din distributia ultimului sezon „Casa de Papel” fac parte Úrsula Coberó (Tokyo), Álvaro Morte (Profesorul), Itziar Ituño (Lisabona), Pedro Alonso (Berlín), Miguel Herrán (Rio), Jaime Lorente (Denver), Esther Acebo (Stockholm), Enrique Arce (Arturo), Darko Peric (Helsinki), Hovik Keuchkerian (Bogotá), Luka Peros (Marsilia), Belén Cuesta (Manila), Fernando Cayo (colonelul Tamayo), Rodrigo de la Serna (Palermo), Najwa Nimri (inspectoarea Sierra)si José Manuel Poga (Gandía). Li se vor alatura si Miguel Ángel Silvestre (cunoscut din „Orizontul roșu” si”Sense 8″) si Patrick Criado, nominalizat la premiul Goya pentru „Nunta in ofsaid” si „Trai necuvenit”.

Pentru fanii universului creat de Pina, exista si o veste buna: ar putea exista numeroase spinoff-uri ale seriei. Fiecare personaj are o identitate puternica, bine conturata iar acest lucru ar permite continuarea povestii individuale intr-o serie separata.

Intr-un interviu acordat revistei lui Oprah, Pina a adaugat ca „Am cautat intotdeauna ca personajele sa aiba o constructie foarte complexa si stratificata. Deci cred ca aproape fiecare personaj din Casa de Papel are o dualitate pe care am vrea sa o vedem intr-un spinoff. Am putea urmari pe oricare dintre ei in alte contexte.”

Desi ideile au fost formulate inaintea filmarii celui de-al cincilea sezon, Pina a dezvoltat deja si posibile fire narative pentru personajele preferate: „Cred ca lui Arturito i s-ar potrivi o comedie neagra. In cazul lui Berlin, e destul de clar: e un misogin, psihopat, egocentric, narcisist, delincvent si violator dar exista multi oameni care il adora pentru ca apreciaza prietenia, loialitatea si fraternitatea. Dar la Nairobi la Profesor… Denver este inca un personaj cu propriul sau farmec. Mi-ar placea sa scriu serii pentru fiecare personaje in parte, ca pe spinoffuri.”

Citește în continuare