Skip to content

Artistul Obie Platon a realizat un nou mural spectaculos in centrul capitalei. Proiectul este sustinut de IQOS la initiativa Romanian Design Week 2021.

„Impreuna mergem inainte” – „Together.Forward” este tema pe care IQOS o abordeaza in acest an in cadrul Romanian Design Week 2021 prin intermediul parteneriatului pe care l-a realizat cu doi artisti romani experimentali: Obie Platon si Adrian Damian.

Ultimul an a dezvaluit importanta puterii comunitatii, a conexiunii interumane si modului in care trebuie privit spre viitor, in plus, in zona experientelor culturale s-a simtit nevoia unor proiecte multisenzoriale care implica mai mult decat privitul ecranului.

Noile instalatii de arta pe care le puteti experimenta in cadrul colaborarii IQOS si Romanian Design Week 2021 vor avea ca scop reconectarea oamenilor cu designul, cu tehnologia si cu arta gandita ca o realitate care deschide o fereastra spre viitor.

IQOS este un partener constant al artistilor romani si un exemplu pentru ce se poate intampla cand ii sprijinim pe cei care apreciaza progresul, un partener care ii sustine si ii provoaca sa creeze experiente imersive si interactive. In acelasi timp, fiecare instalatie de arta creata in acet parteneriat este orientata catre public si invita la un dialog despre progres si inovatie. 

Experienta IQOS din cadrul Romanian Design Week se numeste „Art for Air”, iar primul proiect lansat este un mural de 35 de metri patrati care decoreaza o cladire din centrul Bucurestiului. Lucrarea isi propune sa ofere o noua perspectiva asupra spatiului urban.

Muralul a fost realizat de Obie Platon, unul dintre cei mai renumiti artisti stradali din Romania si poate fi vizitat incepand cu 27 mai pe strada Matei Millo, la numarul 9.  Lucrarea a fost realizata cu ajutorul vopselurilor inovatoare Airlite si a fost inspirata de fatadele cladirilor din cartierul Cismigiu. Rezultatul final face o radiografie a societatii in care traim si spune povestea unui oras dinamic, aflat intr-un proces simultan de construire a viitorului si deconstruire a prezentului. Include atat motive arhitecturale urbane dar si referinte la masinariile inteligente care amintesc de progresul care poate fi obtinut prin colaborare.

Mai jos puteti urmari procesul de realizare al muralului.

Obie Platon s-a nascut la Iasi in 1987 si a absolvit Universitatea si Arhitectura din Bucuresti in 2010 unde s-a stabilit si a inceput cariera ca graffer.

In cativa ani a devenit unul dintre cei mai cunoscuti artisti stradali din Romania. A participat la expozitii, festivaluri internationale si proiecte de arta murala in Hamburg, Shanghai, Azores, Budapesta, Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara si s-a implicat constant in dezvoltarea de proiecte culturale si sociale care au vizat regenerarea prin arta a zonelor urbane defavorizate. In 2013, a colaborat cu Roger Waters pentru turneul The Wall care a ajuns la Bucuresti. In plus a lucrat cu The Sugar Hill Gang, Dj Revolutions si echipa HaHaHa Production.

Mediul sau de exprimare variaza de la graffiti la sculptura sau instalatii artistice iar inspiratia si-o gaseste atat in geometria si filozofia platonica, dar si in cultura pop, cea est-europeana si actualitatea sociala.

In muralul realizat pentru Romanian Design Week cu sprijinul IQOS, Obie Platon s-a inspirat din relatia stransa dintre comunitate si oras, dintre oameni si tehnologii moderne: „Am luat un peisaj urban tipic si l-am reconstruit asa cum l-am vazut eu. Am deconstruit lumea impartita in „Noi” si „Restul” pentru a vizualiza impreuna un viitor posibil, poate mai bun. Asta inseamna pentru mine progres.”

Pe langa muralul din strada Matei Millo nr. 9, Obie Platon va aduce mai multa culoare si la RDW Design House, in Bulevardul Aviatorilor nr. 8A, unul dintre punctele de intalnire importante pentru comunitatea creativa din Bucuresti in cadrul editiei din 2021 a festivalului.

Artistul isi va pune amprenta asupra locului printr-un mural realizat in fata spatiului care va gazdui mai multe expozitii internationale.

Despre colaborarea dintre Romanian Design Week, Obie Platon si IQOS, Andrei Bortun, organizatorul fetivalului, a declarat ca „se bazeaza pe valori comune: inovatia care deblocheaza noi perspective, puterea creativitatii, progresul si accentul pe comunitate. „

Material sustinut de IQOS

Acest produs nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Citește în continuare