Skip to content

Tupac Shakur, Michael Jackson si Whitney Houston vor aparea ca holograme la ceremonia din 6 iunie la Premiile Bafta in care se celebreaza productiile TV

Ceremonia Premiilor Virgin Media British Academy Television Awards are loc pe 6 iunie pe BBC One, iar la editia de anul acesta, publicul va putea vedea holograme cu Tupac Shakur, Michael Jackson si Whitney Houston.

Evenimentul va fi hibrid, cu transmisiune live pentru cei care nu pot participa la ceremonie, iar pentru fani s-au deschis deja aplicatiile pentru a fi aproape de covorul rosu. Mai mult, acestia ar putea sa isi intervieveze vedetele preferate chiar pe covorul rosu, printr-un mecanism de concurs pus la punct de catre organizatori.

Favoritul premiilor de anul acesta este Steve McQueen, cu seria in cinci parti Small Axe, cu 15 nominalizari, iar drama The Crown a primit, de asemenea, 10 nominalizari. “I May Destroy You” a realizata de Michaela Coel a primit opt, iar dramatizarea romanului “Normal People” a lui Sally Rooney are sapte nominalizari. Intreaga lista a nominalizatilor o puteti descoperi aici.

A 74-a editie a Galei Academiei Britanice de Film – cunoscute drepte premiile BAFTA 2021 – s-a desfasurat pe parcursul a doua seri – 10 si 11 aprilie 2021 la Royal Albert Hall din Londra. Ceremoniile au premiat cele mai bune filme, prestatii cinematografice, artisti si tehnicieni din productiile britanice si internationale lansate in 2020 si 2021.

„Nomadland” in regia lui Chloe Zhoe a fost marele castigator al serii cu patru trofee, inclusiv „Cel mai bun film” si „Cel mai bun regizor”.

Victoria lui Chloe Zhao era asteptata de criticii de film si de casele de pariuri dupa ce organizatorii BAFTA au fost acuzati de rasism la editia trecuta. Trofeul pentru „cel mai bun regizor” pentru Nomadland marcheaza prima victorie pentru o femeie de culoare si a doua victorie pentru o femeie-regizor in istoria BAFTA. Filmul a fost premiat si pentru prestatia lui Frances McDormand in rolul principal dar si pentru imagine.

La cateva saptamani dupa primirea premiului, organizatia i-a retras distinctia actorului si regizorului Noel Clarke, in urma unei investigatii despre agresiuni sexuale facuta publica de The Guardian.

Citește în continuare