Skip to content

Cele mai frumoase locuri in care a fost filmat „The Crown” care pot fi vizitate.

Producatorii serialului „The Crown” de pe Netflix au una dintre cele mai provocari din istoria cinematografiei: sa gaseasca pentru fiecare sezon locuri care sa arate aproape identic precum cele mai extravagante si inaccesibile cladiri din lume.

Resedintele Familiei Regale britanice sunt cladiri istorice construite in urma cu sute de ani, decorate si mobilate de generatii de regi, regine, printi si printese care au avut la dispozitie averi uriase si cele mai scumpe scumpe materiale, deseori obiectele sunt acoperite cu aur, pietre pretioase, din lemn sau satin rar care nu se mai gaseste.

Decorul din „The Crown” joaca un rol important in modul impresionant in care este spusa povestea monarhiei britanice urmarind viata Reginei Elizabeta.

Va invitam intr-o vizita, momentan virtuala, prin locurile superbe pe care le-ati vazut in serial. Momentan sunt inchise publicului insa vor putea fi vizitate incepand cu primavara anului viitor.

Old Royal Naval College apare drept Palatul Buckingham in „The Crown”.

Old Royal Naval College este situat in Greenwich din Londra si este inclus in Patrimoniul Mondial Unesco. A fost construit intre 1696 si 1712 de arhitectul Christopher Wren si a servit drept spital pentru 150 de ani, pana in 1869.

Din 1873, complexul a fost transformat in centru de antrenament pentru Marina Regala iar in 1998 a fost inchis si a trecut in proprietatea Fundatiei Greenwich. O parte a fost inchiriata Colegiului de Muzica Trinity iar majoritatea cladirilor sunt deschise publicului ca muzeu. Curtile interioare au fost numite dupa Regina Mary si Regele William.

Printre productiile filmate de-a lungul timpului la Old Royal Naval College se numara Sherlock Holmes, Piratii din Caraibe, The King’s Speech, Batman, Mizerabilii si Thor.

Pentru a recrea colturi din Palatul Buckingham au fost folosite alte 5 cladiri istorice din Marea Britanie. Una dintre ele este Wilton House.

Dupa ce a aparut in peste 20 de filme si 30 de seriale precum „Young Victoria”, „Pride and Prejudice”, „Tomb Raider” „The Royals” si „Outlander”, Wilton House i-a inspirat pe realizatorii The Crown pentru a folosi o parte din camere drept Palatul Buckingham.

Wilton House a fost construita in 1647 de Inigo Jones si John Webb cu alteratii realizate ulterior de James Wyatt in 1801. Este resedinta oficiala a Contelui de Pembroke si, pe langa arhitectura impresionanta, gazduieste colectii importante de artefacte grecesti, romane si tablouri de Van Dyck, Rembrandt si Pieter Brueghel cel tanar.

Pe micul ecran, Castelul Belvoir devine Castelul Windsor, resedinta in care Regina petrece o mare parte a timpului.

Castelul Belvoir se afla in Leicestershire, in Anglia si a fost construit in 1066 in timpul cuceririlor normane. De-a lungul timpului a fost reconstruit de 3 ori iar cea mai mare parte a structurii actuale dateaza din secolul al XIX-lea.

Este resedinta Ducelui de Rutland, are peste 6.000 de hectare si este cunoscut pentru vanatorile de vulpi care au loc in zona.

Belvoir a aparut in sezoanele al doilea si al treilea din The Crown drept Windsor Castle unde Regina Elizabeta a gazduit cine oficiale si Printesa Margaret obisnuia sa isi invite prietenii.

Castelul Caernarfon este locul real in care a Printul Charles a primit titlul de Printul Tarii Galilor.

Pentru secventa in care Printul Charles a fost investit cu titlul nobiliar de Print de Wales, producatorii The Crown au folosit locul real in care s-a desfasurat evenimentul istoric din 1969.

Castelul Caernarfon a fost construit in 1283 drept una dintre cele mai puternice fortarete din epoca medievala din Tara Galilor. A fost inceput sub domnia Regelui Edward I si a fost finalizat in 1330. Desi exteriorul pare ca se afla in stare buna, majoritatea cladirilor din interior nu mai exista sau nu au fost finisate. A fost refacut in secolul al XIX-lea si a redevenit important dupa investitura Printului Charles.

Interiorul Knebworth House este folosit drept Castelul Balmoral, locul in care Regina isi petrece vacantele de vara.

Knebworth House a fost construit in secolul al XV-lea in Hertfordshire. De-a lungul timpului a fost extins, redus, remodelat si redecorat de nenumaate ori pana a ajuns la forma in care seamana cu Castelul Balmoral, locul in Regina isi petrece vacantele de vara.

Exteriorul castelului Balmoral a fost inlocuit de Castelul Ardverikie.

Pe 15 noiembrie va fi lansat al patrulea sezon „The Crown” in care Olivia Colman va relua rolul Reginei Elizabeta, Gillian Anderson va debuta in postura lui Margaret Thatcher iar Emma Corrin in rolul Printesei Diana.

Citește în continuare