Skip to content

La 20 de milioane de dolari, Rolls-Royce a produs cea mai scumpa masina din lume.

Viitorul serviciilor de lux se afla in personalizarea produselor preferate de clienti. De la colaborari intre producatori de masini si casele de moda sau companii IT, dorintele clientilor au devenit elementul principal al negocierilor, mai ales cand este vorba de sume de bani ridicate.

Un exemplu este masina de 20 de milioane de dolari creata de Rolls Royce pentru unul dintre clientii sai. Automobilul de vacanta a devenit cea mai scumpa masina din lume dupa ce a fost realizat dupa preferintele unui miliardar care a preferat sa ramana anonim.

Forma exemplarului „Boat Tail” evoca eleganta yachturilor J-class si a modelului Rolls Royce din 1932. Inspiratia a venit dintr-un automobil vechi pe care cuplul de miliardari il avea in colectie si pe care doreau sa il restaureze.

Conform descrierii de pe site-ul Rolls Royce: „Nuanta de albastru lacuit a fost aleasa tot de clienti, fiind o reprezentare a albastrului oceanic infuzat cu cristale care reflecta lumina solara. Este o nuanta subtila la umbra si intensa in lumina. Marginile netede au fost realizate prin trecerea delicata a unui deget peste linia caroseriei, inainte ca vopseaua sa se intareasca.”

La apasarea unui buton, portbagajul se deschide printr-un gest care imita miscarea aripilor unui fluture. Rezultatul este semnatura arhitectului Santiago Calatrava.

In interior se afla o suita complexa care include umbrela de soare si un dublu frigider care stocheaza doua sticle de sampanie veche Armand de Brignac, preferata clientului. Sticlele pot fi racite rapid pana la 6 grade Celsius, temperatura optima pentru servirea a bauturii. In plus, portbagajul este echipat cu un set de masa si cu mese de cocktail rotative cu scaune asortate.

Sasiul, motorul si caroseria sunt modelate dupa un Rolls Royce Phantom existent iar toate celelalte caracteristici sunt personalizate. Unul dintre lucrurile esentiale pentru client a fost existenta unui suport pentru stilou si ceas. In privinta dotarilor moderne, a fost inclus un sistem audio Bose personalizat care utilizeaza intreaga structura a podelei masinii ca o camera de rezonanta pentru difuzoarele de bas. Intregul sistem creeaza o experienta auditiva unica.

Automobilul are 5,8 metri in lungime, patru locuri si doua usi si este format din 1813 de parti care au fost asamblate pe parcursul a 8 luni.

Dintre acestea, 5 unitati apartin sistemului electric care a fost dezvoltat in 9 luni pentru a raspunde cerintelor clientului. Intregul proces de creatie a durat patru ani, il puteti urmari mai jos.

Inainte ca modelul unic Boat Tail sa devina cel mai scump automobil din lume, Rolls Royce detinea recordul pentru a doua cea mai scumpa masina din lume – un Sweptail de 10 milioane de lire sterline. Recordul mondial a fost construit in garajul Bugatti prin modelul La Voiture Noire in valoare de 11,3 milioane de lire sterline.

Recent, McLaren si Hermes au creat un model spectaculos 106 Speedtails personalizat dupa dorintele unuia dintre cei mai cunoscuti colectionari de masini de lux din lume. Povestea automobilului o puteti afla mai jos.

Citește în continuare