Skip to content

Nike lanseaza un nou model Air Jordan 1 Mid din material reactiv la caldura care isi schimba culoarea.

Modelul de pantofi sport Nike Air Jordan a devenit deja unul clasic, fiind printre cele mai bine vandute si dorite din lume. Compania americana a anuntat o noua colaborare cu fostul jucator de baschet Michael Jordan prin care planuieste sa transforme modelul intr-un mod experimental. Noul material folosit este reactiv la caldura si are proprietati iridescente, isi va schimba culoarea in functie de temperatura si lumina din jur. 

Noua versiune Air Jordan 1 Mid are silueta devenita deja clasica in alb si negru. Petele de culoare vor fi adaugate prin detaliile materialului reactiv. Mai exact, tesatura cu efect reflectorizant va fi amplasata pe zona calcaiului, pe gulerul pantofului si pe eticheta de pe limba acestuia.

Tinand cont de faptul ca modelul va fi lansat in aceasta vara cand temperaturile vor fi din ce in ce mai ridicate, pantofii sport vor lumina toata ziua in nuantele curcubeului.

Materialul reactiv la temperatura imita o harta calduroasa sau o pata de ulei si isi schimba culorile de la albastru, galben la verde, roz, mov si portocaliu. Alegerea Nike de a experimenta cu aceasta tehnologie vine la cateva saptamani dupa includerea ei intr-un alt model nou lansat din seria Air Force 1 care s-a vandut foarte bine.

Data oficiala a lansarii nu a fost facuta publica dar se stie ca vor fi pusi la vanzare in curand cu pretul de 115 dolari.

Anul trecut, o pereche de Nike Air Jordan vanduta in cadrul unei licitatii a stabilit pretul pentru cea mai scumpa pereche de sneakers din lume: 560.000 de dolari.

Perechea vanduta la Sotheby’s cu peste jumatate de milion de dolari a fost purtata de Michael Jordan in 1985, in primele meciuri dupa ce a fost cooptat in echipa Chicago Bulls.

Succesul lui Michael Jordan in anii ’80 –  ’90 a fost un factor cheie in transformarea baschetului intr-un fenomen mondial. Stilul lui a influentat moda anilor ’90 si a deschis piata colectionarilor de sneakersi prin editiile limitate lansate alaturi de Nike.

Primele colectii Nike dedicate lui Jordan, supranumit „Air Jordan” pentru stilul de joc iesit de comun, au devenit populare dupa ce au fost interzise de NBA. Designul pantofilor contrazicea normele de uniformitate ale campionatului de baschet american iar compania Nike a fost nevoita sa se alinieze cu reglementarile NBA. In acelasi timp, s-a folosit de scandal pentru a crea o campanie cu mesajul: „chiar daca NBA-ul i-a dat afara din joc, tu ai voie sa ii porti”.

Mai jos puteti afla si despre alte editii speciale lansate de Nike, Vans si Adidas al carui model „Superstar” ramane unul dintre cele mai bine vandute ale brandului in acelasi mod in care Air Jordan este vedeta Nike.

Citește în continuare