Skip to content

adidas sarbatoreste 50 de ani de la lansarea modelului Superstar printr-o editie limitata creata de designerii Olivia Oblanc si Ji Won Choi. Galerie foto cu cele mai spectaculoase modele Superstar.

adidas Superstar a fost lansat in 1969 ca o alternativa la pantofii sport pentru baschet. Erau mult mai decupati si mai confortabili decat alte modele disponibile la vremea respectiva, ofereau libertate gleznelor si aveau varful acoperit intr-un amestec de cauciuc si piele. 

Modelul a devenit popular dupa ce a fost purtat de Kareem Abdul-Jabbar, legenda baschetului mondial si mai tarziu de trupa de hip-hop Run DMC. De-a lungul anilor a fost reinterpretat in sute de variante create de cei mai cunoscuti artisti din lume.

A devenit unul dintre cele mai recognoscibile modele de pantofi din lume prin elementele de branding iconice: silueta alba si trei dungi negre paralele.

In 2020, adidas aniverseaza 50 de ani de Superstar cu colectii limitate lucrate in parteneriat cu designeri din toata lumea. Acestea sunt disponibile in editii limitate si sunt vandute pana la epuizare in primele zile de la lansare.

Ji Won Choi si Olivia Blanc sunt doua dintre designeritele preferate de fanii adidas, avand numeroase colectii foarte bine vandute in ultimii ani.

Ji Won Choi si Olivia Blanc au lucrat impreuna pentru a crea o capsula speciala pentru femei in care au reinventat modelul Superstar si au gandit o serie de pantaloni, jachete si accesorii sport care sa completeze o tinuta de jogging.

Noul model aniversar Superstar a imprumutat din conceptele grafice abstracte ale designerului Ji Won Choi si din functionalitatea si confortul specifice Oliviei Oblanc. Au creat produse multifunctionale care imbina trendurilor grafice si utilitare din ultimii ani. 

Perechea de pantofi Choi x Oblanc este vanduta cu 120 de dolari, are curele si sireturi care pot fi schimbate si ofera ocazia de a personaliza incaltamintea la fiecare purtare.

Pentru a ramane in lista celor mai purtate modele din lume, adidas a reinventat Superstarul de sute de ori in cei 50 de ani de la creatie. 

In anii ’80, modelul Superstar a creat o intreaga cultura a pantofilor sport. Putea fi purtat atat de superstarurile baschetului american dar si de fanii acestora. 

La cateva zile dupa ce au fost purtat de Kareem Abdul-Jabbar, peste 75% din jucatorii din NBA aveau Superstaruri in picioare in timpul meciurilor. Traditia a trecut mai departe cu fanii muzicii hip-hop din anii ’90. 

De-a lungul anilor, au fost create sute de editii speciale pentru Superstar. Istoria adidas include modele inspirate de la diverse animale din jungla pana la cei mai exclusivisti artisti ai vremurilor. De la fenomene precum Lego, Black Mirror sau Star Wars pana la colectiile semnate de David Beckham, Pharrell Williams, Yohji Yamamoto si perechea in culorile curcubeului care sarbatoareste luna comunitatii LGBT.

Mai jos veti gasi o galerie foto cu cele mai spectaculoase editii Superstar lansate in cei 50 de ani de existenta ai colectiei.

Citește în continuare