Skip to content

Filmul When Night meets Dawn in regia Andreei Bortun este in selectia oficiala Quinzaine des Réalisateurs 2021

Filmul de scurtmetraj „When Night meets Dawn”, in regia Andreei Cristina Bortun, va avea premiera mondiala in luna iulie in cadrul Festivalului International de Film de la Cannes in sectiunea Quinzaine des Realisateurs care va avea loc intre 7 si 17 iulie 2021.

Cel de-al patrulea scurtmetraj al Andreei Cristina Bortun urmareste o zi din viata unui adolescent aflat intr-o explorare a identitatii. Pe strazile fierbinti ale unui oras ciudat acesta porneste in cautarea noului sau prieten. Odata cu caderea noptii, natura din jurul sau devine exotica, iar experienta cautarii una viscerala.

Filmul a fost produs in plina pandemie de Atelier de Film, in coproductie cu Petra Films, Forest Film si Avanpost, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Sedica Vision si Domeniile Averesti si este distribuit de Radiator IP Sales.

Quinzaine des Réalisateurs este o sectiune dedicata noilor voci ale cinematografiei, concentrându-se pe viziuni unice care reflecta bogatia si diversitatea cinematografiei contemporane.

Andreea Cristina Bortun a crescut odata cu festivalul IDEO IDEIS pe care l-a fondat când avea 15 ani, trecând de la actorie la scenaristica si regie de film. 

A devenit cineasta si dramaturga româna, absolventa a UNATC Bucuresti. Opera sa imbina poezia vizuala si antropologia pentru a explora originile, punctul de vedere feminin si natura. Documentarele sale recente intruchipeaza o privire intersectionala feminina si dau o voce femeilor din mediul rural.

 Filmele la care Andreea a lucrat au avut premiera la Toronto IFF si Karlovy Vary IFF, printre altele. Andreea este, de asemenea, co-fondator al Pustnik, o rezidenta internationala de scenaristica. In prezent ea incheie dezvoltarea scenariului la primul sau proiect de lungmetraj “Malul Vânat”.

Citește în continuare