Skip to content

Festivalul One World Romania 14 se poate viziona online in aceasta saptamana

Festivalul One World Romania 14 s-a incheiat fizic duminica, insa editia de anul acesta continua online,cu majoritatea filmelor selectate, inclusiv cele patru filme premiate de catre Juriul International, Juriul Liceenilor si public.

A 14-a editie a festivalului One World Romania a premiat patru filme care imping mai departe granitele genului non-fictional, spunand povesti deopotriva intime si cu valoare universala, cu puternice mesaje socio-politice. Vedere nocturna” – castigatorul Trofeului OWR si al Premiului Liceenilor – analizeaza atat procedurile administrative cat si surparea interioara cauzata de violul caruia i-a fost victima regizoarea Carolina Moscoso Briceño.

„Metamorfoza pasarilor” reconstruieste fragmentar si poetic destinele unei generatii de femei, delicatetea si valoarea lui estetica castigandu-i Premiul Special al Juriului International si Premiul Publicului. 

„N-o sa mai fie noapte” ne arata dintr-o alta perspectiva conflictele din Orientul Mijlociu, pe care mediatizarea lor superficiala ni le-a indepartat in mod radical, obtinand astfel Premiul Special al Juriului Liceenilor si Mentiunea Publicului.

A doua Mentiune a Publicului a mers la „Covrigul meu mexican”, un debut original, care bruiaza granitele dintre fictiune si documentar. 

Toate cele patru filme vor fi disponibile online pana duminica, 27 iunie. Pe langa acestea, veti putea vedea si majoritatea selectiei OWR14, inclusiv filme rare precum o mostra din fondul audiovizual al Centrului Simone de Beauvoir, sau opera lui Ulrike Ottinger.

OWR14 are ca tema experienta feminista si luptele feministe, cu focus pe filmele romanesti contemporane, dar si a unor titluri de arhiva care au fost foarte rar sau chiar niciodata valorizate, contextualizate si prezentate publicului actual la o calitate adecvata. Tema principala din acest an surprinde instante diferite ale feminitatii si feminismului din intreaga lume, din diverse culturi, straturi sociale si epoci diferite.

Abonamentul online complet costa 80 lei, un abonament pentru 5 filme 45 lei si un bilet individual 11 lei, toate fiind disponibile pe website-ul EVENTBOOK. Filmele se pot viziona pentru 48h si sunt disponibile doar pe teritoriul Romaniei.

Citește în continuare