Skip to content

adidas originals transforma pantofii sport intr-un nou LEGO. Fanii pot sa isi recreeze propriul adidas originals folosind elemente LEGO, rezultand astfel o piesa de colectie.

adidas originals si LEGO continua parteneriatul si creeaza o versiune complet noua a legendarului adidas superstar: adidas originals LEGO superstar sneaker si un model construibil realizat din piese LEGO sunt acum disponibile publicului.

Pantofii sport adidas originals LEGO superstar prezinta o constructie clasica din piele alba si neagra, cu cele trei dungi personalizate, toate prezentate pentru a imita modelul de piese LEGO. Inclusiv partea rotunjita din fata a fost creata, pantoful fiind disponibili atat pentru adulti, cat isi pentru copii.

Fanii pot sa isi recreeze propriul adidas originals folosind elemente LEGO, rezultand astfel o piesa de colectie. Setul include si 17 elemente LEGO suplimentare, astfel incat utilizatorii sa poata recreea atat piciorul drept, cat si piciorul stang. Modelul masoara peste 12 cm inaltime, 27 cm lungime si 9 cm latime.

„Atunci cand a inceput colaborarea cu adidas am fost foarte incantat sa lucrez la acest model. Intrucat pantofii reprezinta obiecte foarte organice, realizate dintr-un material flexibil, care arata diferit pentru fiecare persoana, a fost o provocare distractiva sa traduci acest lucru in sistemul LEGO,  care, prin natura sa, este patrat si in structura de bloc”, a povestit Florian Müller, senior designer, LEGO group, citat de Design Boom.

LEGO si adidas au parteneriat de lunga durata, cel mai recent proiect fiind o colectie cu design inspirat de DOTS si NINJAGO cu haine si incaltaminte pentru copii, in cele patru culori originale LEGO (rosu, galben, albastru si verde).

In aprilie 2021, colaborarea a dus la crearea colectiei „Bricks” ZX 8000, prin care sase piese colorate au echivalat cu sase culori de sneakers, care veneau intr-o cutie personalizata in forma de piesa LEGO.

adidas Superstar a fost lansat in 1969 ca o alternativa la pantofii sport pentru baschet. Erau mult mai decupati si mai confortabili decat alte modele disponibile la vremea respectiva, ofereau libertate gleznelor si aveau varful acoperit intr-un amestec de cauciuc si piele. 

Modelul a devenit popular dupa ce a fost purtat de Kareem Abdul-Jabbar, legenda baschetului mondial si mai tarziu de trupa de hip-hop Run DMC. De-a lungul anilor a fost reinterpretat in sute de variante create de cei mai cunoscuti artisti din lume.

A devenit unul dintre cele mai recognoscibile modele de pantofi din lume prin elementele de branding iconice: silueta alba si trei dungi negre paralele.

In 2020, s-au implinit 50 de ani de la crearea acestor pantofi sport. In anii ’80, modelul Superstar a creat o intreaga cultura a pantofilor sport. Putea fi purtat atat de superstarurile baschetului american dar si de fanii acestora. 

La cateva zile dupa ce au fost purtat de Kareem Abdul-Jabbar, peste 75% din jucatorii din NBA aveau Superstaruri in picioare in timpul meciurilor. Traditia a trecut mai departe cu fanii muzicii hip-hop din anii ’90. 

De-a lungul anilor, au fost create sute de editii speciale pentru Superstar. Istoria adidas include modele inspirate de la diverse animale din jungla pana la cei mai exclusivisti artisti ai vremurilor. De la fenomene precum Lego, Black Mirror sau Star Wars pana la colectiile semnate de David Beckham, Pharrell Williams, Yohji Yamamoto si perechea in culorile curcubeului care sarbatoareste luna comunitatii LGBT.

Citește în continuare