Skip to content

Video: Primele imagini din filmul despre fotbalistul Zlatan Ibrahimovic. In „I Am Zlatan: The Movie” doi actori il interpreteaza pe sportiv

A aparut trailerul oficial al filmului biografic despre viata fotbalistului Zlatan Ibrahimovic. „I am Zlatan: The Movie” va fi lansat in luna septembrie.

Scenariul filmului a fost scris de Jakob Beckman si David Lagercrantz, fiind bazat pe autobiografia „I, Ibra” pe care Ibrahimovic a scris-o alaturi de Lagercrantz si a lansat-o in anul 2014.

Regia este semnata de Jens Sjogren, intreg proiectul a fost supervizat de Zlatan insusi, filmari avand loc in Suedia si in Amsterdam.

Viata campionului care joaca in prezent pentru AC Milano si pentru echipa nationala a Suediei va fi relatata in detaliu sub forma unei povesti inspirationale. Va porni de la mediul in care s-a nascut si a crescut si va continua cu modul in care si-a dezvoltat marea pasiune pentru fotbal care i-a transformat viata intr-o poveste de succes.

Actorii care au jucat rolul lui Zlatan sunt Dominic Bajraktari Andersson care ilustreaza viata fotbalistului de la 11 la 13 ani si Granit Rushiti de la 17 la 23 de ani.

Platforma IMDB indica lansarea filmului pentru 17 septembrie, momentan nu se stie daca va intra si in cinematografele romanesti. Mai jos puteti urmari trailerul.

Cea mai recenta productie cinematografica despre viata lui Ibrahimovic a fost lansata in 2016 sub forma documentarului „Becoming Zlatan”. Intre timp, fotbalistul va aparea in 2022 in „Asterix si Obelix: Regatul Mijlociu” in personajul Antivirusului. Anterior, alti mari sportivi au jucat in faimoasa franciza: Michael Schumacher, Zinédine Zidane, Tony Parker sau Amélie Mauresmo.

Zlatan Ibrahimovic s-a nascut in 1981 in Malmo, Suedia, dintr-un tata bosniac si o mama croata. Parintii au divortat cand avea 2 ani iar copilaria si-a petrecut-o in cartierul Rosengard care era locuit predominant de imigranti saraci.

Asa cum a povestit in cartea autobiografica scrisa alaturi de David Lagercrantz, a avut o adolescenta „dura, deloc privilegiata” iar saracia si agresivitatea l-au impins sa devina hot de biciclete. Treptat, a descoperit fotbalul si s-a transformat intr-un atlet inalt si agil.

A debutat in liga profesionista pentru Malmo FF in 1999 si a ajutat clubul sa avanseze din liga 2 in liga 1. A inscris de 18 ori in 47 de jocuri, talentul i-a fost recunoscut rapid de cluburile europene si au inceput sa isi doreasca sa il transfere. Prima echipa straina la care a jucat a fost AFC Ajax din Amsterdam care l-a transferat in 2001 pentru 8,7 milioane de euro. In timp ce a ajutat Ajax sa castige campionatul olandez, si-a pastrat reputatia de jucator temperamental.

De-a lungul timpului, a jucat pentru cele mai mari cluburi de fotbal din Europa: Juventus, Barcelona, Inter Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United dar si in SUA pentru LA Galaxy.

Filmul care va fi lansat in septembrie va pune accentul si pe relatia lui Zlatan cu Mino Raiola, agentul care l-a transferat de la Ajax la Juventus pentru 16 milioane de euro, de la Juventus la Inter Milan pentru 24,8 milioane de euro si mai apoi la Barcelona pentru 46 de milioane de euro. 

Raiola a fost angajat de Zlatan in 2004 cand fotbalistul isi cauta un agent. L-a ales pe Raiola pentru ca „nu imi doream un tip dragut”, italianul avea o reputatie de mafiot si se stia ca face tot ce ii sta in putinta pentru a obtine ceea ce isi doreste.

In momentul in care l-a angajat, Raiola i-a pus o singura conditie: sa faca tot ce ii spune el. Astfel, Zlatan si-a vandut masinile, hainele si ceasurile de lux, a inceput sa se antreneze de 3 ori mai mult si il avea pe agentul italian care ii spunea constant ca nu e indeajuns de bun si ca trebuie sa munceasca mult mai mult daca vrea rezultate bune. 

Cartea sa biografica, Eu sunt Zlatan a fost tradusa si in Romania, o gasiti la editura Publica

Citește în continuare