Skip to content

Asaf Avidan, Aurora, Golan, Zdob si Zdub si alti 100 de artisti vor urca pe scenele Electric Castle 2021. Veti asculta muzica simfonica si electronica, jazz, hip-hop, dubstep, techno, metal, rock si pop.

A fost anuntat line-up-ul „EC_Special”, conceptul de festival al organizatorilor Electric Castle. Evenimentele se vor desfasura intre 6 si 15 august in Bontida si in Cluj Napoca sub egida primului mare festival de muzica din ultimul an si jumatate.

Festivalul incepe in mod „traditional” la Castelul Banffy de langa Cluj unde se vor desfasura evenimente in primul week-end al perioadei anuntate (6-9 august) si va continua in spatiile special amenajate din Cluj.

Din cele 10 zile de muzica electica – imbina artisti rock, electronica, hip-hop si jazz – 3 se vor desfasura in primul week-end al perioadei (6-8 august) in formatul deja cunoscut de la Castelul Banffy de langa Cluj. Se va canta si se va mixa muzica pe 6 scene diferite pe care vor uca zeci de artisti.  

Sigma si Noisia vor reveni la Electric Castle in format DJ Set, fiind un moment emotionant pentru fanii artistilor olandezi aflati la unul dintre ultimele showuri ale carierei. Anul acesta, trio-ul Noisia se va desparti, dupa 20 de ani petrecuti in topurile muzicii electronice.

Pe scenele de la Banffy vor mai urca Dj Marky, David Penn si DUO-ul minimalist HVBO. 

Din 9 august, EC_Special se muta in peste 20 de locuri din Cluj-Napoca.

Probabil cea mai asteptata scena, cea din Piata Unirii, va oferi, in fiecare seara, un mix de artisti romani si straini din toate zonele muzicale. Golan si The Blaze (DJ set) fac onorurile in prima seara, fiind urmati de Asaf Avidan, artistul israelian care a mai cantat in Romania de alte cateva ori pana acum.

Unul dintre numele cele mai cunoscute ale muzicii internationale care vor fi prezente in festivalul de la Cluj este Aurora, senzatia pop a muzicii norvegiene. In plus, ii veti asculta pe Dubioza Kolektiv, rapperul britanic Slowthai, IAMDDDB si show-ul Elenei Mindru alaturi de orchestra Operei Nationale Romane Cluj care vor prezenta un fusion de jazz cu hip-hop si muzica simfonica. Line-up-ul din Piata Unirii este completat de Suie Paparude, Subcarpati, Irina Rimes, Alternosfera, Vita de Vie, Coma, CTC si Zdob si Zdub.

Raman zeci de alti artisti de descoperit in celelalte locuri din Cluj, printre ei Molchat Doma, trupa de new wave din Belarus, Acid Pauli, live set-ul lui Martin Gretschmann, un artist activ in genul techno si house de peste 20 ani si Igorrr, o aparitie „exotica” pe scena muzicii metal, care combina stiluri de muzica total opuse, de la black metal la muzica baroca si trip hop. 

Lista completa a artistilor o veti gasi in posterul de mai jos.

Toate evenimentele din cadrul EC_Special vor avea loc respectand normele pe care autoritatile le vor impune pentru perioada de derulare. Pentru iubitorii de muzica dornici sa petreaca un week-end langa Castelul Banffy, organizatorii vor pune la dispozitie si optiunea de se caza in campingul amenajat pentru cele 3 zile de festival.

Biletele sunt disponibile pe electriccastle.ro. 

Citește în continuare