Skip to content

De azi se scot la vanzare biletele la Festivalul International George Enescu. Preturile variaza intre 70 si 230 de lei – la categoria I. Regulile de acces difera in functie de sala de desfasurare

Incepand de luni, 19 iulie, de la ora 12.00, sunt puse in vanzare bilete la editia aniversara a Festivalului International George Enescu.

  Accesul la concerte se va face doar cu indeplinirea unor conditii sanitare, in functie de sala si de numarul de locuri disponibile in conditii de pandemie. Vanzarea se va face in reteaua Eventim, pe platforma www.eventim.ro si la un punct de vanzare care va fi creat special la Ateneu.

Data fiind cererea foarte mare de bilete, organizatorii au decis ca la Ateneu Roman sa fie ocupate 100% din locuri si, din acest motiv, accesul spectatorilor in sala se va face doar pe baza unui act de identitate si a prezentarii unuia dintre urmatoarele documente:

  • dovada oficiala care atesta vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea concertului
  • dovada medicala a faptului ca se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2
  • dovada rezultat negativ certificat de o unitate medicala al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore inainte de inceperea concertului.

La Ateneul Roman vor avea loc 29 de concerte in seria Concerte si Recitaluri. Pretul unui bilet la categoria 1 este de 230 lei, iar la categoria a II-a – 180 lei. Masca este obligatorie pe durata prezentei in sala.

La Sala Palatului sunt programate 30 de concerte din seria Mari Orchestre ale Lumii. Se vor pune in vanzare bilete la cinci categorii de preturi: Categoria 1 – 230 lei, Categoria 2 – 180 lei, Categoria 3 – 150 lei, Categoria 4 – 100 lei, Pensionari – 70 lei 

Accesul la Sala Palatului se va face cu indeplinirea conditiilor sanitare, adaptate la faptul ca numarul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea salii. Se vor respecta regulile de distantare fizica, iar purtarea mastii de protectie este obligatorie.

La Sala Auditorium vor avea loc concertele din seria Enescu si contemporanii. La categoria I, pretul unui bilet este de 60 lei si la categoria a II-a – 40 lei.

Accesul publicului in Sala Auditorium se va face doar cu indeplinirea unor conditii sanitare, corespunzatoare faptului ca publicul prezent va ocupa 100% din capacitatea salii: document de identitate, precum si unul dintre urmatoarele documente:

  • dovada oficiala care atesta vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea concertului
  • dovada medicala a faptului ca se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2
  • dovada rezultat negativ certificat de o unitate medicala al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore inainte de inceperea concertului.

La Sala Radio vor avea loc concertele din seria Muzica Secolului XXI. La categoria I, pretul unui bilet este de 55 lei si la categoria a II-a – 35 lei.

Accesul la Sala Radio se va face cu indeplinirea conditiilor sanitare, adaptate la faptul ca numarul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea salii. Se vor respecta regulile de distantare fizica, iar purtarea mastii de protectie este obligatorie.

Festivalul International George Enescu 2021 este programat sa aiba loc intre 28 august si 26 septembrie 2021, cu un program artistic exceptional, sustinut de 3500 de artisti straini si romani, pe o durata record de 4 saptamani, dar si cu masuri care sa reduca riscurile de sanatate.

Spre deosebire de celelalte editii, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformari si adaptari, pentru a face fata provocarilor pandemiei. Cele 78 de concerte sunt organizate in patru serii:

Festivalul Enescu 2021 va celebra 140 de ani de la nasterea lui George Enescu si de aceea va oferi publicului cel mai amplu program de lucrari enesciene din istoria sa, interpretate de artisti si orchestre internationale – 40, incluzand aici si patru simfonii. Va fi in egala masura o editie jubiliara, deoarece Festivalul ajunge in acest an la cea de-a 25-a editie.    

Citește în continuare