Skip to content

(galerie foto) Isabelle Huppert, Mathieu Amalric, Wes Anderson si Mélanie Thierry pe covorul la Festivalul de Film de la Cannes 2021, ziua 8

A opta zi a Festivalul de Film de la Cannes 2021 a gazduit 7 premiere cinematografice printre care cea mai asteptata a fost „Aline”, filmul biografic despre viata lui Celine Dion.

In timpul zilei, actorii care au avut premiere cu o seara inainte sau care urmau sa lanseze noile lor filme in seara respectiva au pozat pentru fotografii veniti din toate colturile lumii. 

Ziua a inceput cu o premiera matinala a filmului „Lamb” in regia lui Valdimar Johannsson cu Noomi Rapace in rolul principal.

In ultimele luni, actrita s-a aflat in Romania pentru filmarile „Django”, un serial de televiziune cu Matthias Schoenaerts in rolul principal, o superproductie europeana realizata de  Cattleya – Italia (producatoriiserialelor ZeroZeroZeroGomorra si Suburra)si prestigioasa companie francezaAtlantique Productions – parte a grupului Mediawan (Borgia, Midnight SunThe Eddy) in colaborare cu Odeon FictionStudioCanal si compania româneasca de productie  Frame Film.

Mai multe detalii despre cea mai mare productie de televiziune care s-a filmat vreodata in Romania veti gasi mai jos.

Sesiunea de portrete a zilei a opta a fost dominata de Wes Anderson si o parte din distributia filmului „The French Dispatch” care au fost primiti cu aplauze, la o seara dupa ce au primit ovatie de aproape 10 minute la finalul proiectiei. Alaturi de el au fost Bill Murray intr-o camasa cu imprimeu psihedelic si clasica lui palarie, Benicio del Toro, Tilda Swinton intr-un costum inspirat de anii ’80 intr-o nuanta  de albastrul cerului, Timothee Chalamet intr-o tinuta foarte relaxata, Adrien Brody, Alexandre Desplat, Stephen Park si Mathieu Amalric.

Din competitia oficiala, a fost proiectat in premiera „Titane” regizat de Julia Ducornau. In cadrul competitiei Palme d’Or a fost prezentata productia „A Hero” a regizorului iranian Asghar Farhadi care a fost prezent la premiera. Au mai avut premiera si „Tromperie” in regia lui Arnaud Desplechin, „Tralala” in regia lui Arnaud si Jean Marie Larrieu si „Mi Iubita mon amour” de Noemie Merlant.

Cel mai populat eveniment al serii a fost premiera „Aline”, un film inspirat din viata lui Celine Dion care ii foloseste melodiile dar care nu a fost autorizat de cantareata.

Intreaga poveste a fost spusa din perspectiva unei presupuse artiste Aline Dieu, rolul principal fiind jucat de Valérie Lemercier care a si regizat filmul care va fi lansat in cinematografe in toamna acestui an. Este traseul unei tinere talentate care se indragosteste de managerul ei – in cazul lui Celine, este vorba despre fostul sot Rene Angelil care a decedat in 2016. Filmul este realizat sub forma unei comedii aflata la limita unei satire in care Lemercier, in varsta de 57 de ani, o joaca pe Celine Dion atat la varsta actuala dar si la 12 ani sau 30 de ani. Mai jos puteti urmari trailerul oficial.

In cadrul evenimentului, Isabelle Huppert, legendara actrita a cinematografiei franceze a aparut din nou pe covorul rosu, dupa ce festivalul i-a dedicat un program de filme memorabile in care a jucat in cadrul sectiunii „Filme Clasice”. 

Regizorul rus Kirill Serebrennikovcare a lansat „Petrov’s Flu” in cadrul competitiei oficiale, nu a avut voie sa paraseasca tara natala pentru a merge la Cannes asa ca a intrat in direct pe covorul rosu printr-un apel video pe FaceTime si a vorbit cu jurnalistii prin Zoom.

Situatia nu este o premiera pentru el, in 2018 s-a aflat sub arest la domiciliu in timp ce filmul „Leto” era proiectat in premiera in festival.

De data aceasta, autoritatile din Rusia l-au acuzat de evaziune fiscala dar nu l-au condamnat la inchisoare, fiind penalizat cu o amenda si cu interdictia de a parasi tara. Pe covorul rosu, actorii din distributia filmului au purtat insigne cu chipul regizorului, in semn de respect si protest.

Mai jos veti gasi galeria foto din ziua de la Cannes 2021.

Citește în continuare