Skip to content

Mattel a lansat o papusa Barbie dupa Naomi Osaka. S-a vandut pana la epuizare in cateva ore.

In incercarea de a-si adapta produsele la noile norme ce tin de diversitate si feminism, compania Mattel a lansat o papusa Barbie inspirata de Naomi Osaka, numarul 2 mondial in tenisul feminin. Papusa face parte dintr-o serie in care au fost incluse personalitati feminine care au avut roluri marcante in definirea miscarilor feministe: Rosa Parks, Maya Angelou si Susan B.Anthony.

Modelul s-a vandut pana la epuizare in cateva ore de la lansare iar Osaka s-a aratat foarte incantata de onoarea de a avea inca o papusa Barbie. 

„Prima oara am facut echipa cu Barbie in 2019 iar acum lansam papusa Naomi Osaka din seria Barbie Role Model. Sper ca fiecare copil sa inteleaga ca pot sa devina orice isi doreste si poate sa faca orice vrea.”

Pe langa rezultatele impresionante in cadrul WTA, Mattel a ales-o pe tanara sportiva si pentru faptul ca a devenit un model pentru tinerii din intreaga lume.

In ultimii ani, Osaka a vorbit deschis cu privire la drepturile omului si rasism, devenind una dintre activistii principali ai miscarii „Black Lives Matter” inclusiv pe teren unde a purtat sepci cu numele victimelor atacurilor politiste. Recent, a devenit si un ambasador neoficial al importantei sanatatii mintale dupa ce a vorbit deschis despre anxietatea pe care o simte cand trebuie sa vorbeasca cu jurnalistii. Mai mult, sportiva s-a retras de la French Open dupa ce a fost amendata pentru ca nu a vrut sa participe la o conferinta de presa si a hotarat ca nu va participa la Wimbledon. 

Noul exemplar Barbie a fost creat de designerul Carlyle Nuera si o arata pe Naomi in tinuta pe care a purtat-o la Australian Open in 2020: o rochie alba cu model multicolor, pantofi sport si sapca cu vizor, toate de la Nike si o racheta de tenis Yonex. 

Carlyle a declarat ca creat papusa cu 22 de puncte de articulare gandidu-se la ‘abilitatile atletice ale lui Naomi care sunt de neegalat. Ceea ce admir cel mai mult la ea este modul in care isi foloseste platforma si lumina reflectoarelor pentru a creste gradul de constientizare al lumii cu privire la inegalitatile sociale.’ Pretul de vanzare este de 29,99 dolari, momentan stocul este epuizat si nu exista vreo indicatie legata de momentul cand va fi din nou disponibila. Insa pe site-ul Barbie va puteti abona pentru a fi notificat ori de cate ori va reveni in stoc.

Anul trecut, Barbie a lansat o serie de papusi ale caror ocupatii erau date de campania electorala din SUA care se afla in plina desfasurare. Astfel, au aparut papusile candidata, managerul de campanie, responsabila cu strangerea de fonduri si alegatoarea.

Castigatoare a patru titluri de Grand Slam (2 la Australian Open si 2 la US Open), Osaka va reprezenta tara natala, Japonia la Jocurile Olimpice de la Tokyo care vor incepe in cateva zile.

Dupa Jocurile Olimpice, la inceputul toamnei va gazdui prestigioasa Gala MET care a fost reprogramata pentru 13 septembrie 2021. Alaturi de ea vor mai fi Anna Wintour, Tom Ford, Adam Mosseri, CEO-ul Instagram, actorul Timothée Chalamet, cantareata Billie Eilish si poeta Amanda Gorman care a recitat versuri in cadrul ceremoniei de inaugurare a presedintelui american Joe Biden.

Aceasta onoare i-a provenit dupa ce a devenit imaginea Louis Vuitton si a aparut pe copertile mai multor numere ale revistelor Vogue SUA si Vogue Japonia.

Citește în continuare