Skip to content

Intr-un oras din Italia exista o fantana cu vin deschisa non-stop. Calatorii pot degusta gratuit

Daca planurile de vacanta va duc spre Roma, aflati ca in localitatea Caldari di Ortona din districtul Abruzzo din Italia exista o fantana de vin deschisa cu ani in urma si foarte populara in randul turistilor. Ea apartine producatorului local de vin Dora Sarchese Vineyard din Abruzzo, care a decis sa construiasca prima fantana de vin din Italia.

Nu este prima fantana de vin din lume, dar este prima din care curge vin 24/7, asadar calatorii se pot opri oricand pentru un pahar. In timpul saptamanii sunt mai putini turisti, insa pentru weekend este nevoie de o rezervare in prealabil, mai ales ca zona in care este amplasata fantana beneficiaza si de scaune si mese confortabile intr-un loc unde imprejurimile pot fi admirate.

Fantana este o improvizatie, construita in interiorul unui butoi mare de vin in care poate intra o persoana in picioare, iar pe lemnul din interior este inscriptionat, in italiana, fraza: ”Bea vin caci nu stii de unde vii, fii fericit pentru ca stii unde mergi”.

Fantana de vin se afla in podgoria Dora Sarchese Vineyard, iar aceasta podgorie se afla pe traseul unui popular pelerinaj de la Roma la o biserica din Ortona, unde se spune ca au fost inmormantate oasele Sfantului Apostol Toma. De obicei, pelerinajul dureaza aproximativ 16 zile, astfel incat oprirea la aceasta fantana de vin de langa destinatia finala este ca un mic cadou.

Cu o lungime de 316 km, itinerariul poate fi parcurs de pelerini atat pe jos sau cu bicicleta cat si calare, scrie site-ul dedicat special pentru Cammino di San Tommaso.

Abruzzo este o regiune cunoscuta a Italiei, situata de-a lungul tarmului estic, cu zona de munti dar si plaje cu nisip.

Caldari di Ortona este un oras de pe ruta Cammino di San Tammaso, iar fantana a fost creata de arhitectul Rocco Valentini. Podgoria isi doreste sa adune turisti si iubitori de vinuri, dar nu ii tolereaza pe cei nerespectuosi sau cei care consuma mai mult alcool decat este cazul.

Fantana a fost inspirata de una similara din Spania, aflata tot pe un drum de pelerini.

Prima fantana cu vin rosu din lume a fost deschisa in Spania, mai exact la Ayegui, in Navarra, pe faimosul itinerar crestin numit Camiño de Santiago in 1991. Fantana din Spania este deschisa 12 ore pe zi, cu program prestabilit.

Citește în continuare

Incepand cu acest week-end, va puteti bucura gratuit de teatru pentru copii si adulti in Parcurile Sebastian si Ferentari. Teatrele Masca si Oriunde au de asemenea programe pentru stagiunea outdoor din aceasta vara.

Incepand cu acest weekend, Asociatia Sirius Art prezinta intre 23 iulie si 14 august stagiunea outdoor „Teatru Oriunde", cu spectacole pentru copii si adulti care se vor juca in weekenduri in Parcul Sebastian si Parcul Ferentari, iar intrarea este libera.…

Citeste mai mult