Skip to content

Coldplay a anuntat cel de-al noualea album intitulat „Music Of The Spheres”

Coldplay a confirmat ca vor lansa cel de-al noualea album al trupei, intitulat „Music Of The Spheres”, iar acesta va fi disponibil publicului din 15 octombrie 2021.

Anuntul a fost facut printr-un trailer video in care fanii sunt invitati intr-o expeditie cosmica prin 12 piese.

Coldplay a lansat deja melodia principala de pe album printr-un nou videoclip cu efecte speciale. Actiunea din „Higher Power” se desfasoara pe o alta planeta unde Chris Martin danseaza cu extraterestrii si caini-robot, iar lansarea a avut loc pe Statia Spatiala Internationala.

Planeta Kaotica este o lume post-apocaliptica, ramasitele unui oras modern in care solistul Coldplay este propulsat printre holograme si extraterestrii fantomatice in tinute colorate.

Este o lume fantastica a secolului al XXX-lea, videoclipul a fost regizat de Dave Meyers care a mai lucrat in ultimii ani cu Pink, Drake si Harry Styles. Meyers a explicat ca conceptul planetei Kaotica ca o „metafora a vremurilor in care traim, ne simti alienati, rupti din lumea noastra, ca si cum am trai pe o planeta extraterestra. Si in final, gasim iubirea pe strazi. Si euforia aceea ne propulseaza in stratosfera prin propria energia si putere.”

Coldplay este cea mai bine vanduta trupa britanica a acestui secol, iar povestea ei incepe in 1996.

Coldplay a devenit nu doar una dintre cele mai celebre trupe rock din punct de vedere comercial, ci una dintre cele mai populare trupe indragite de participantii la concerte, datorita muzicii lor deosebite si a atitudinii hiper-concert, care se reflecta cu succes in fiecare show.

In ultimele spectacole, trupa a folosit efecte speciale cu lumini si sunete, inovatii tehnologice si moduri neobisnuite de a interactiona cu publicul.

De-a lungul timpului, Coldplay a castigat numeroase premii Grammy, devenind faimoasa odata cu lansarea single-ului Yellow. Lansat in 2008, albumul „Viva la Vida or Death and All His Friends” a fost premiat cu doua premii Grammy, pentru „Cel mai bun album rock al anului” si pentru „Cea mai buna formatie”. Tot din acest album face parte si hit-ul Viva la Vida care a primit premiul Grammy pentru „Cantecul anului 2008.” In acelasi an, la Q Awards, trupa britanica a castigat premiul pentru The Best Act in the World Today.

Trupa Coldplay a castigat sapte premii Grammy, opt  premii Brit Awards si cinci NME Awards.

In anul 2011, Mylo Xyloto – cel de-al cincilea album de studio al trupei britanice, un album-concept despre dragoste – a depasit recordul celor mai vandute copii digitale ale unui album. Doar in prima saptamana, pe iTunes s-au vandut peste 500.000 de copii digitale. In total au fost vandute peste 20 milioane de copii digitale.

Citește în continuare