Skip to content

Coldplay danseaza cu extraterestrii din anul 3000 in videoclipul „Higher Power”. Melodia a fost difuzata in premiera pe Statia Spatiala Internationala, inainte de a fi disponibila pe YouTube.

Coldplay a lansat un nou videoclip cu efecte speciale. Actiunea din „Higher Power” se desfasoara pe o alta planeta unde Chris Martin danseaza cu extraterestrii si caini-robot.

Planeta Kaotica este o lume post-apocaliptica, ramasitele unui oras modern in care solistul Coldplay este propulsat printre holograme si extraterestrii fantomatice in tinute colorate.

Este o lume fantastica a secolului al XXX-lea, videoclipul a fost regizat de Dave Meyers care a mai lucrat in ultimii ani cu Pink, Drake si Harry Styles.

Meyers a explicat ca conceptul planetei Kaotica ca o „metafora a vremurilor in care traim, ne simti alienati, rupti din lumea noastra, ca si cum am trai pe o planeta extraterestra. Si in final, gasim iubirea pe strazi. Si euforia aceea ne propulseaza in stratosfera prin propria energia si putere.”

Videoclipul include referinte la filme sci-fi precum Terminator, Blade Runner si Al Cincilea Element. Il puteti urmari mai jos, include si o aparitie a dansatorilor din Companiei de Dans Ambiguous din Seoul sub forma unor extraterestri energici.

Melodia a fost difuzata in premiera pe Statia Spatiala Internationala, inainte de a fi disponibila pe YouTube. Pentru aceasta lansare spectaculoasa, au avut ajutor din partea astronautului francez Thomas Pesquet.

„Higher Power” este primul single de pe al noualea album Coldplay al carui titlu va fi dezvaluit in curand. Single-ul a fost produs de Max Martin, unul dintre cei mai cunoscuti compozitori din lume, cel care a avut cele mai multe hituri no.1 si in top 10 in ultimii 30 de ani. 

Intreaga tema a strategiei de promovare de pana acum a fost cea extraterestra, campania a inceput sub forma „Alien Radio” lansat la finalul lunii mai. O tema asemanatoare a fost utilizata si de Lady Gaga pentru albumul „Chromatica”.

Coldplay este cea mai bine vanduta trupa britanica a acestui secol, iar povestea ei incepe in 1996.

De-a lungul timpului, Coldplay a castigat numeroase premii Grammy, devenind faimoasa odata cu lansarea single-ului Yellow. Lansat in 2008, albumul „Viva la Vida or Death and All His Friends” a fost premiat cu doua premii Grammy, pentru „Cel mai bun album rock al anului” si pentru „Cea mai buna formatie”. Tot din acest album face parte si hit-ul Viva la Vida care a primit premiul Grammy pentru „Cantecul anului 2008.” In acelasi an, la Q Awards, trupa britanica a castigat premiul pentru The Best Act in the World Today.

Formatia Coldplay a castigat sapte premii Grammy, opt  premii Brit Awards si cinci NME Awards.

In anul 2011, Mylo Xyloto – cel de-al cincilea album de studio al trupei britanice, un album-concept despre dragoste – a depasit recordul celor mai vandute copii digitale ale unui album. Doar in prima saptamana, pe iTunes s-au vandut peste 500.000 de copii digitale. In total au fost vandute peste 20 milioane de copii digitale.

Dincolo de albume, Coldplay s-a remarcat pentru showurile live pentru care au reusit sa gaseasca de fiecare data idei inovatoare in care fiecare concert devine o experienta unica in care publicul este direct implicat. Mai jos puteti urmari unul dintre concertele recente.

Citește în continuare