Skip to content

Din 7 septembrie, avem „Impeachment: American Crime Story”, adaptarea scandalului sexual in care a fost implicat Bill Clinton. Regizorul i-a spus Monicai Lewinsky „Nimeni nu ar trebui sa spuna povestea ta in afara de tine”. Clinton e interpretat de Clive Owen

Ryan Murphy si Sarah Burgess au adaptat continutul cartii „O conspiratie vasta: povestea reala din spatele scandalului sexual care aproape ca daramat un Presedinte” (A Vast Conspiracy: The Real Story of Sex Scandal That Nearly Downed a President), scrisa de Jeffrey Toobin si publicata in 1999 pentru noua productie „Impeachment: American Crime Story”. Mai mult, Monica Lewinsky a devenit producator executiv al seriei dupa ce s-a intalnit cu Ryan Murphy la o petrecere.

Intr-un interviu acordat publicatiei Holywood Reporter, Murphy a povestit despre cum a cooptat-o pe Lewinsky in echipa de productie: „I-am spus ca „nimeni nu ar trebui sa spuna povestea ta in afara de tine, e un pic cam scarbos sa facem lucrurile altfel. Si daca vrei sa produci cu mine, mi-ar placea foarte mult. Dar tu ar trebui sa fii producatorul si sa iei toti banii.”

Cartea este construita sub forma unui thriller si ofera alte trei puncte de vedere asupra aventurii dintre fostul Presedinte Bill Clinton si Monica Lewinsky care aproape ca a dus la destituirea acestuia din functie.

Conform informatiilor aparute in presa, seria trebuia sa fie lansata in septembrie 2020 pentru a influenta alegerile prezidentiale din noiembrie insa FX a amanat filmarile din cauza programului incarcat al lui Ryan Murphy si al pandemiei. Acum, seria va fi lansata pe 7 septembrie 2021, dupa cum a anuntat FX recent.

Beanie Feldstein vs Monica Lewinsky

Potrivit FX, serialul va prezenta scandalul national care a facut ca Monica Lewinsky, Linda Tripp si Paula Jones sa fie figuri-cheie in primele proceduri de suspendare a presedintelui SUA din peste un secol.

Edie Falco, actrita castigatoare a 2 Globuri de Aur si 5 trofee Emmy pentru actorie o va juca pe Hillary Clinton in „Impeachment: American Crime Story”, Sarah Paulson va fi Linda Tripp, Clive Owen va fi Bill Clinton iar Beanie Feldstein o va juca pe Monica Lewinsky.

Linda Tripp este un personaj cheie in scandal, ea fiind cea care a lucrat alaturi de Lewinsky la Pentagon. Ea a devenit cunoscuta datorita faptului ca a fost un whistleblower (avertizor de integritate), dupa ce a inceput sa-si inregistreze conversatiile cu Monica Lewinsky, care i-a marturisit lui Tripp despre relatia ei cu presedintele.

Ryan Murphy Monica Lewinsky

Si platforma de video streaming Hulu a facut o serie documentara despre scandal, intr-o serie de patru episoade care a fost anuntata in 2020, cu Hillary Clinton povestind despre experienta prin care a trecut.

Docu-seria Hulu prezinta interviuri cu ea, sotul ei, Bill si fiica sa, Chelsea, precum si cu Barack Obama, fosti angajati, prieteni apropiati de familie si jurnalisti care i-au urmat cariera.

Din informatiile aparute in presa, regizoarea Nanette Burstein a obtinut o intalnire de trei-patru ore cu Hillary Clinton care a vorbit cu sinceritate despre suisurile si coborasurile din viata ei, inclusiv despre timpul ei ca prima doamna din Arkansas, lupta ei pentru asistenta medicala universala, pledoaria ei pentru drepturile femeilor, alegerile din 2016 si relatia sotului ei cu Monica Lewinsky si procesul ulterior de destituire din 1998.

Printre alte informatii din viata ei, Hillary Clinton a povestit si cum Bill Clinton i-a relatat intreaga relatie cu Monica Lewinsky, dar si despre deciziile pe care a fost nevoita sa le ia in timpul scandalului.

De altfel, Edie Falco a declarat ca aceasta docu-serie a ajutat-o mult sa inteleaga mai bine rolul pe care urma sa il joace ca Prima Doamna a SUA.

Primele doua sezoane din American Crime Story au vorbit despre procesul lui OJ Simpson, „The People vs. O.J. Simpson” si despre uciderea designerului Gianni Versace de catre Andrew Cunanan, „The Assassination of Gianni Versace”. Fiecare serie a fost premiata cu cate doua Globuri de Aur si numeroase premii Emmy.

Citește în continuare