Skip to content

Jessica Springsteen, fiica lui Bruce Springsteen va concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Reprezinta echipa SUA la echitatie, in cursele de calarie cu obstacole.

Jessica Springsteen,fiica unuia dintre cei mai bine vanduti artisti din toate timpurile, Bruce Springsteen, se afla zilele acestea la Tokyo unde va concura la Jocurile Olimpice din partea SUA. Va reprezenta tara natala in cadrul probelor de echitatie, ca parte din echipa nationala la calarie cu obstacole.

Springsteen si calul ei, Don Juan van de Donkehoeve au fost selectati alaturi de alte 5 perechi formate din cal si calaret, 2 dintre acestea fiind rezerve. Alaturi de ea vor mai evolua Kent Farrington, Laura Kraut si McLain Ward in timp ce Brian Moggre si Lucy Deslauriers vor fi pregatiti sa intre in concurs in cazul in care una dintre perechi va intampina dificultati.

In varsta de 29 de ani, Olimpiada de la Tokyo a fi prima editie la care fiica lui Springsteen va concura, dupa ce nu a reusit sa participe la Rio in 2016 deoarece partenerul ei de echipa, Don Juan, a avut probleme medicale la picioare pentru cateva luni bune.

Desi tatal ei nu va putea sa o sustina din gradena deoarece Jocurile Olimpice din acest an se desfasoara fara public, din cauza pandemiei, muzicianul si-a pus o luna intreaga libera in calendarul de concerte pentru a o urmari cu atentie din fata televizorului.

Seria de spectacole „Springsteen on Broadway” inceputa pe 26 iunie a fost planificata inca de la inceput cu o pauza intre 17 iulie si 17 august, Olimpiada avand loc intre 23 iulie si 8 august. 

Springsteen este unul dintre primii artisti americani care si-a anuntat concerte de indata ce masurile pandemice au fost relaxate in SUA. 

Jessica si echipa nationala de echitatie a SUA vor concura intre 3 si 7 august pe Equestrian Park Avenue, avandu-i ca sefi de echipa pe Robert Ridland si Lizzy Chesson.

Probele olimpice la echitatie vor incepe astazi cu sariturile individuale care se vor desfasura pe parcursul a 2 zile, fiind urmate de probele de sarituri in echipa care sunt programate pentru 6 si 7 august. Calaretii vor atinge 20 de kilometri pe ora intr-o cursa care include intre 12 si 14 obstacole care depasesc 1,5 metri inaltime.

Dupa ce a absolvit Universitatea Duke in 2014, Jessica Springsteen si-a dezvoltat pasiunile pentru echitatie si modeling devenind ambasadorul ecvestru al casei de moda Gucci. In acelasi timp, a concurat in curse foarte cunoscute precum Royal Windsor Horse Show inca din copilarie.

Intr-un interviu acordat CNN, Jessica a povestit cum a fost crescuta de parintii ei – tatal Bruce Springsteen si mama Patti Scialfa – la ferma de cai din Colts Neck, New Jersey. Avand la dispozitie peste 160 de hectare de pamant, tanara Springsteen declara ca: „am avut o educatie bine intemeiata, am crescut cu picioarele pe pamant si am avut mereu ceva al meu pe care m-am concentrat iar acel lucru a fost calaria”.

Recent, a povestit in Vogue despre cum participarea la Jocurile Olimpice este cel mai mare vis pe care l-a avut de la inceputurile pasiunii pentru echitatie si cum a invatat ca e cel mai important sa te antrenezi constant pentru a-ti mentine muschii necesari pentru a face performanta. In plus, a spus ca „coechipierii mei sunt calareti pe care i-am admirat de la inceputul carierei mele, mai ales ca au experienta la Jocurile Olimpice. E onoare sa imi reprezint tara intr-un sport de care sunt atat de mandra.”

Echitatia lucreaza partea inferioara a corpului, imbunatateste postura, scade nivelul de stres si creste stima de sine .

Recomandat atat copiilor, cat si adultilor, acest sport necesita echipament si instructaj special. Este important sa fiti supravegheati la inceput de un instructor care sa va invete tehnicile corecte pentru a va putea bucura pe deplin de acest sport. 

Copiii care practica echitatia se dezvolta fizic, dar si psihic mult mai armonios, au abilitati mai bune de comunicare si sunt mai increzatori in ei insisi. La fel se intampla si in cazul adultilor, care vor gasi in echitatie cel mai potrivit sport contra stresului. 

Practicata regulat, echitatia ne lucreaza si corpul, intocmai ca orice alt antrenament fizic: tonifiaza musculatura picioarelor, a abdomenului, a spatelui, dar si a bratelor. In plus, acest sport este potrivit si articulatiilor, imbunatatind totodata postura, concentrarea, atentia si simtul echilibrului. 

Mai jos puteti descoperi locurile unde puteti face echitatie in Bucuresti si imprejurimi.

Intre timp, Bruce Springsteen a lansat un podcast alaturi de fostul Presedinte american Barack Obama.

Impreuna vor publica si o carte care se va numi “Renegades: Born in The USA”, va avea 320 de pagini si – conform New York Times – va avea material de colectie: adnotari la speech-urile oficiale ale presedintelui facute chiar de Obama, peste 300 de fotografii de arhiva, inedite, dar si versuri ale lui Springsteen in versiunea lor initiala, scrise de mana.

In carte, ca si in podcast, Springsteen si Obama vorbesc despre discriminare, mariaj, viitorul Statelor Unite, educatia copiilor.

Citește în continuare