Skip to content

Barack Obama si Bruce Springsteen au un podcast impreuna. „In felul nostru, Bruce si cu mine am fost in calatorii paralele incercand sa intelegem aceasta tara care ne-a dat atat de mult amandurora”

O serie de conversatii de tip podcast intre cantaretul Bruce Springsteen si fostul presedinte al Americii Barack Obama sunt disponibile gratuit publicului pe Spotify. Emisiunea se numeste “Renegades: Born in the USA” si urmeaza sa aiba opt episoade in care cei doi vorbesc despre America, dar si despre ce inseamna sa fii parinte, mariaj si starea natiei.

Barack Obama si Bruce Sprinsteen s-au intalnit in 2008, cand artistul a plecat alaturi de fostul presedinte in campania electorala.

„La prima vedere, Bruce si cu mine nu avem multe in comun”, incepe Barack Obama primul episod. „Dar de-a lungul anilor, ceea ce am constatat este ca avem o sensibilitate comuna – despre munca, despre familie si despre America,” continua acesta. „In felul nostru, Bruce si cu mine am fost in calatorii paralele incercand sa intelegem aceasta tara care ne-a dat atat de mult amandurora. (…) Cautam o modalitate de a conecta propriile cautari individuale de sens, adevar si comunitate cu povestea mai ampla a Americii,” subliniaza Barack Obama la inceputul podcastului.

Producatorii acestui podcast sunt Higher Ground Productions, cei care au lansat si podcastul lui Michelle Obama anul trecut, fiind cel mai mare succes inregistrat de Spotify. Compania apartine de Netflix si este coordonata de sotii Obama inca de la lansarea din 2018. Conform publicatiei Variety, compania de streaming audio Spotify urmeaza sa aduca in atentia publicului o serie de alte podcasturi cu tematica din sfera politicii si a schimbarii sociale, ca de exemplu o serie bazata pe cazul mortii lui George Floyd, comentata de Ava DuVernay sau o serie de povesti a musulmanilor, narata de podcasterul de origine pakistaneza Misa Euceph.

De asemenea, o serie de podcasturi cu informatii din filmele care ruleaza pe marele ecran vor fi lansate, ca de exemplu povesti ale creatorilor  “Avengers: Infinity War” si “Avengers: End Game,” dar si o serie de productii care apartin de Warner Bros./DC despre Superman, Lois Lane, Wonder Woman, Joker, Catwoman, Katana, The Riddler, Batgirl si Harley Quinn.

Mai mult, compania Spotify a anuntat ca testeaza o varianta de remuneratie pentru creatorii de continut audio printr-o varianta de abonament pe care fanii sa il plateasca.

Familia Obama are deja o serie numeroasa de proiecte de continut, printre care si filme documentare si productii cinematografice. Dupa documentarele “Becoming”, “Crip Camp” si “American Story”, casa de productii a familiei Obama va realiza 6 noi filme pentru platforma Netflix.

Dupa ce au castigat un premiu Oscar pentru “American Factory”, planurile casei de productie au continuat linia de film documentar.

Publicatia Town and Country Magazine mentioneaza ca sunt inca proiecte anuntate de High Ground Productions in 2019 ca Bloom, Frederick Douglass: Prophet of Freedom, Overlooked sau Listen to Your Vegetables and Eat Your Parents despre care nu s-au oferit inca detalii suplimentare, insa urmeaza o noua serie de productii, bazata in principal pe romane cu succes international.

Citește în continuare