Skip to content

Dupa documentarele “Becoming”, “Crip Camp” si “American Story”, casa de productii a familiei Obama va realiza 6 noi filme pentru platforma Netflix

Casa de productii Higher Ground Productions, care apartine de Netflix, este coordonata de Barack si Michelle Obama inca de la lansarea acesteia in 2018. Dupa ce au castigat un premiu Oscar pentru “American Factory”, planurile casei de productie au continuat linia de film documentar.

Publicatia Town and Country Magazine mentioneaza ca sunt inca proiecte anuntate de High Ground Productions in 2019 ca Bloom, Frederick Douglass: Prophet of Freedom, Overlooked sau Listen to Your Vegetables and Eat Your Parents despre care nu s-au oferit inca detalii suplimentare, insa urmeaza o noua serie de productii, bazata in principal pe romane cu succes international.

Subiectul refugiatilor este tratat intr-un stil de tip aventura, unde personajele pot calatorii in jurul lumii printr-o usa secreta.

“Exit West” este un film bazat pe romanul scris de Mohsin Hamid, care spune povestea unui cuplu de refugiati. Acestia descopera o usa prin care pot calatori in jurul lumii. Actorul Riz Ahmed a fost deja anuntat ca personaj principal, in timp ce productia este coordonata de Yann Demange (White Boy Rick).

Un thriller care urmareste o investigatie secreta a politiei este subiectul romanului “Firekeeper’s Daughter”, scris de Angeline Boulley.

Romanul urmeaza sa fie disponibil peste tot in lume incepand cu mijlocul lunii martie, iar povestea este legata de o tanara de 18 ani care locuieste in rezervatia Ojibwe si intra intr-o investigatie a politiei.

Si subiectele legate de natura vor deveni filme sau mini-serii: o istorie dedicata parcurilor nationale,un biopic despre o expeditie pe Everest si o furtuna care se apropie fix in ziua nuntii personajului principal urmeaza sa fie produse de familia Obama.

Blue Planet II” a lui James Honeyborne urmeaza sa fie ecranizat, iar subiectul propus este legat de istoria parcurilor nationale si a padurilor salbatice din lume.

Filmul biopic dedicat lui Tenzing Norgay, primul alpinist care a escaladat varful Everestului, impreuna cu Sir Edmund Hillary, va deveni documentar. Din productie fac parte Jennifer Peedom, care va lucra dupa scenariul lui Luke Davies. Filmul are la baza cartea lui Ed Douglas, “Tenzing: Hero of Everest”.

“The Young Wife” aduce in prim plan povestea personajului Celestina, care urmeaza sa se marite in ziua in care o furtuna va lovi localitatea. Filmul il are ca regizor pe Tayarisha Poe (Selah and the Spades).

De asemenea, casa de productii a anuntat ca va aborda si genul SF, prezentand filmul “Satellite”, al carui regizor va fi Rian Johnson, cunoscut pentru Knives Out si Star Wars: The Last Jedi.

Citește în continuare