Skip to content

Sâmbata, 21 august, expozitia multimedia One Night Gallery va avea loc in Constanta, la monumentul istoric Vila Sutu. Casa va fi deschisa publicului pentru prima data in ultimii 20 de ani

Publicul va putea experimenta un mix de natura si tehnologie in cadrul expozitiei itinerante One Night Gallery Love RIZI. Creatiile studioului RIZI au putut fi explorate prima data in cadrul editiei care a avut loc la Bucuresti, pe 11 august, la Gradina TVR Molière.

Expozitia are 9 instalatii arhitecturale create sub conceptul ELEMENTS si aduce in prim plan cele patru elemente primordiale ale naturii pamântul, focul, apa si aerul care prin viata prin modul in care artistii folosesc lumina pentru a evidentia conceptul, prezentând simbioza dintre design si natura. Arhitectura peisagistica a fost creata alaturi de Loisir Landscape Studio. 

Vila Sutu din Constata, unde va avea loc One Night Gallery pe 21 august, a fost construita in 1899 de arhitectul Grigore Cerchez dupa dorintele exprese ale lui MIhail Sutu care ii dorea o casa care sa imbine stilul Oriental cu cel Occidental pentru ca sustinea ca acesta este specificului locului.

Vila Sutu este o cladire cu o istorie bogata de 122 de ani de existenta, care a indeplinit diverse roluri, de la locuinta privata a printului Sutu si a familiei acestuia care l-a avut ca invitat pe Theodor Pallady pentr mai multe very, perioda in care a pictat peisajele dobrogene), la punct de observatie in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, la consulatul Republicii Socialiste Cehoslovace si Curte de Apel. In 2011, casa a revenit in proprietatea familiei, iar in 2018 a fost achizitionata de Theodor Lucian Ichim (Unigrains Trading) care a pus-o la dispozitia One Night Gallery pentru ca publicul sa o poata descoperi din nou.

Gradina va gazdui expozitia, iar parterul va fi disponibil pentru vizitare, cu tururi ghidate.  

Citește în continuare