Skip to content

Basistul trupei The Cure, Simon Gallup, a parasit trupa. “M-am saturat de tradare”, a spus el

Basistul trupei The Cure, Simon Gallup, a anuntat printr-o postare pe Facebook ca parasit trupa. “Usor indurerat va anunt ca nu mai sunt membru al The Cure”, a scris Gallup pe facebook pentru a preciza mai tarziu pentru publicatia Rollingstone “sunt ok, doar ca m-am saturat de tradare”.

Simon Gallup era unul dintre veteranii trupei, facea parte din The Cure din 1979 (dupa ce Michael Dempsey, basistul care a fost printre membrii fondatori a parasit trupa) si nu este prima data cand pleaca din trupa. In anii 80, dupa o neintelegere cu Robert Smith, liderul trupei, Simon a parasit trupa pentru 2 ani, nu intainte de a lucra pentru albumele Seventeen Seconds (1980), Faith (1981) si Pornography (1982).  In 1992, din cauza unor probleme de sanatate nu a participat la concertele The Cure pentru intregul an.

El a colaborat cu The Cure pentru 11 din cele 13 albume realizate de britanici si face parte din componenta trupei care in 2019 a fost inclusa in Rock & Roll Hall of Fame.

Trupa britanica The Cure este cunoscuta lumii intregi pentru piesele sale „Friday I’m in Love” si „Just Like Heaven.” S-a format in 1978 si doar solistul trupei Robert Smith mai este in trupa din formula de inceput.

Specialistii au incadrat muzica The Cure la rock gothic, dar Robert Smith a protestat de multe ori in interviuri sustinand ca sunt o creatie a perioadei post punk si doar canta muzica The Cure care nu se incadreaza in nicio clasificare.

Trupa este castigatoarea a doua British Music Awards si a fost vedeta in multe dintre ceremoniile MTV Awards in anii 90.

In urma cu doi ani, liderul trupei, Simon Smith, a anuntat intr-un interviu pentru presa din UK ca nu vor mai scoate niciun alt album.

Citește în continuare