Skip to content

Elton John va lansa un nou album inregistrat in lockdown cu Dua Lipa, Stevie Wonder, Nicki Minaj, Stevie Nicks, Gorillaz, Pearl Jam, Young Thug si Lil Nas X.

Elton John isi promoveaza ultimul turneu din cariera cu un album inregistrat in intregime in perioada pandemiei. Materialul este realizat dintr-o multime de colaborari neasteptate cu rapperi, rockeri, producatori de muzica electronica si solisti de muzica country.

Albumul „The Lockdown Sessions” va fi lansat pe 22 octombrie si va include piese in colaborare cu Dua Lipa, Stevie Wonder, Lil Nas X, Stevie Nicks, Gorrilaz, Eddie Vedder, solistul Pearl Jam, rapperii Young Thug si Nicki Minaj, cantareata de muzica country Brandi Carlile, Olly, solistul trupei Years & Years si Glenn Campbell.

John a explicat intr-o postare pe Instagram cum a decurs procesul de inregistrare in perioada pandemiei: „Ultimul lucru pe care ma asteptam sa il fac in timpul pandemiei era un album. Insa, pe masura ce timpul a trecut, am tot lucrat la mici proiecte de sine statatoare pe care le-am pus impreuna intr-o selectie foarte interesanta, diferita fata de tot ce ati auzit de la mine pana acum. Sunt melodii care m-au scos din zona de confort si m-au determinat sa explorez noi zone muzicale. Si mi-am dat seama ca e un lucru foarte familiar in modul acesta de lucru de la distanta. La inceputul carierei mele, spre finalul anilor ’60, lucram ca un muzician „de sesiune”, cu sesiuni de lucru dedicate fiecarei melodii. Modul in care al lucrat in perioada lockdown-ului mi-a reamintit de inceputurile mele. E ca un cerc inchis, am lucrat din nou in sesiuni individuale. Si a fost nemapoimenit.”

Extrasa de pe noul album, mai jos puteti asculta colaborarea cu Dua Lipa pentru „Cold Heart”, remixata de Pnau.

Dintre cele 16 melodii incluse pe noul material, 10 vor fi originale iar printre ele se numara si coverul cu Olly de la Years & Years pentru „It’s a Sin”, piesa interpretata live la Brit Awards la inceputul acestui an. Melodia face parte din coloana sonora a serialului cu acelasi nume care a fost lansat la inceputul acestui an pe HBO.

Printre noile cantece se numara si un cover dupa „Nothing Else Matters” realizat in colaboare cu Miley Cyrus  si Yo-Yo Ma care va fi inclus si pe albumul dedicat trupei Metallica pe care Cyrus il va lansa luna aceasta.

Pana in prezent, Elton John a lansat 30 de albume de studio, care au fost vandute in peste 200 de milioane de exemplare. Cel mai recent album de studio lansat de Elton John este „Wonderful Crazy Night” (2016).

Dintre cele mai notabile realizari, Elton John a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame in 1995,  a fost inclus în Songwriter’s Hall of Fame si Rock and Roll Hall of Fame. Tot in 1995, a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar in 1998 a fost numit Cavaler de Regina Elizabeth II pentru „serviciile aduse muzicii si pentru actiunile caritabile”. In 2019, a primit Legiunea de Onoare din partea presedintelui francez Emmanuel Macron.

De asemenea, Elton John a castigat un premiu Oscar, in 1995, pentru „cel mai bun cantec original” – „Can You Feel the Love Tonight”, din animatia „Lion King”. Al doilea Oscar a venit in 2020 pentru piesa „I’m Gonna Love Me Again” din filmul „Rocketman”.

A fost nominalizat de 34 de ori la premiile Grammy, a obtinut cinci trofee si a primit unul onorific. Elton John detine si un premiu Tony, pentru musicalul „Aida”, scris impreuna cu Tim Rice, bazat pe opera lui Giuseppe Verdi.

In anul 2020, artistul avea programate peste 100 de concerte din turneul de adio, insa majoritatea a fost anulate din cauza pandemiei.

Insa artistul a fost activ, organizand cu Billie Eilish, Dave Grohl, Billie Joe Armstrong si Mariah Carey un concert din sufragerie, gazduit de chiar de el, “Living Room Concert for America”. In plus, a inregistrat primul episod din podcastul realizat de Meghan si Printul Harry, a lansat o carte autobiografica si un material cu 60 de piese necunoscute publicului.

Turneul de adio al artistului a inceput in 2018, s-a desfasurat pe tot parcursului anului 2019 insa a fost oprit brusc de pandemie in martie 2020.

Spectacolele vor fi reluate pe 21 septembrie in Helsinki si vor continua pana in luna decembrie prin cateva orase europene si numeroase locuri din Marea Britanie si Irlanda. In ianuarie 2022, John se va muta in SUA si Canada, intre lunile mai si iulie va reveni in Europa, in perioada iulie-noiembrie va canta din nou in SUA iar in 2023 va calatori cu turneul in Noua Zeelanda, Germania si Spania.  

In total, turneul va avea 309 concerte. Daca doriti sa il vedeti live in Europa, puteti verifica lista de pe site-ul oficialpentru mai multe informatii.

Citește în continuare