Skip to content

Netflix a „rapit” fanii serialului Casa de Papel cu un avion pentru a-i impiedica sa posteze spoilere din noul sezon.

Netflix a gasit o solutie inedita si amuzanta de a-i strange pe cei mai mari fani ai serialului „Casa de Papel” si a-i impiedica sa posteze spoilere pe retelele de socializare: i-a „sechestrat” pentru cateva ore intr-un avion.

Incepand de vinerea trecuta, platforma de streaming a lansat prima parte a ultimului sezon al seriei „Casa de Papel” (Money Heist). Fiind una dintre cele mai populare serii de pe Netflix, productia are o multime de fani infocati care organizeaza asa numitele „petreceri de vizionare online” in care comenteaza noile episoade, in timp real pe Twitter. Deseori, parerile lor includ spoilere care dezvaluie numeroase elemente surpriza din scenariu pentru cei care nu au vazut inca noul sezon.

Conform studiilor de piata, aproximativ 12,5% din conversatiile online despre un anumit serial sunt spoilere postate in primele ore de la lansarea acestuia.

Astfel, Netflix a gasit o solutie prin lansarea unui apel pentru cei mai mari fani ai serialului din Italia, invitand 100 dintre acestia la un eveniment privat programat la ora exacta la care urmau sa fie lansate primele 5 episoade din sezonul al 5-lea.

In momentul in care au ajuns la locul stabilit, invitatii si-au dat seama ca au cazut in „capcana” si au fost prinsi vreme de 5 ore intr-un avion care a zburat pana la Madrid si inapoi. Durata zborului a fost gandita sa acopere timpul de vizionare al noilor episoade iar fiecare dintre fani a primit cate o tableta pentru a se bucura de noul sezon. Cu totii au fost obligati sa isi puna telefoanele pe modul avion, conform regulilor impuse de companiile aeriene. Astfel, fanii seriei au stat departe de retelele de socializare in primele ore de la lansare, nereusind sa dezvaluie firul narativ pe Twitter, Facebook sau Instagram. Asa cum veti vedea si mai jos, anuntul „rapirii” lor a fost realizat de vocea Profesorului din serial.

Campania inspirata de povestea din serial apartine agentiei de publicitate Publicis Italia care a gasit un mod inedit de a promova noul sezon in randul fanilor si nu numai.

Sezonul al cincilea va fi lansat in 2 etape: pe 3 septembrie si 3 decembrie. Scenariul pleaca de la premiza ca banda este inchisa in Banca Spaniei de mai bine de 100 de ore.

Banda a reusit sa o salveze pe Lisabona dar dupa pierderea unuia dintre coechipieri, ii asteapta unul dintre momentele lor cele mai intunecate. Profesorul a fost capturat de Sierra si, pentru prima data, nu are un plan de evadare. Tocmai cand pare ca nimic altceva nu mai are cum sa mearga prost, in fata lor apare un dusman mai puternic decat toti ceilalti intalniti pana atunci, si anume armata. Se apropie sfarsitul celui mai mare jaf din istorie, care este pe cale sa se transforme intr-un adevarat razboi. Continuarea va fi dezvaluita pe 3 decembrie 2021.

In privinta modului in care se va incheia povestea, Alex Pina, creatorul seriei, a declarat ca s-au straduit aproape un an sa gaseasca o solutie creativa prin care sa distruga banda de talhari si sa il puna pe Profesor intr-o situatie dificila.

Pina a declarat: „Ne-am gandit cum sa cream situatii ireversibile pentru multe dintre personaje. Rezultatul este partea a cincea a serialului. Razboiul ajunge in etapele sale cele mai intense, acesta fiind cel mai captivant sezon de pana acum.”

Din distributia ultimului sezon „Casa de Papel” fac parte Úrsula Coberó (Tokyo), Álvaro Morte (Profesorul), Itziar Ituño (Lisabona), Pedro Alonso (Berlín), Miguel Herrán (Rio), Jaime Lorente (Denver), Esther Acebo (Stockholm), Enrique Arce (Arturo), Darko Peric (Helsinki), Hovik Keuchkerian (Bogotá), Luka Peros (Marsilia), Belén Cuesta (Manila), Fernando Cayo (colonelul Tamayo), Rodrigo de la Serna (Palermo), Najwa Nimri (inspectoarea Sierra) si José Manuel Poga (Gandía). Li se vor alatura si Miguel Ángel Silvestre (cunoscut din „Orizontul rosu” si”Sense 8″) si Patrick Criado, nominalizat la premiul Goya pentru „Nunta in ofsaid” si „Trai necuvenit”.

Pentru fanii infocati ai seriei exista si o veste buna pe care o puteti descoperi mai jos.

Citește în continuare