Skip to content

(galerie foto, video) MTV VMA 2021: Marii castigatori ai galei si cele mai controversate aparitii pe covorul rosu.

Dupa editia neobisnuita de anul trecut, cea mai controversata ceremonie de decernare a premiilor muzicale a revenit cu o gala in care au fost celebrate cele mai mari hituri ale anului si cele mai populare videoclipuri. Aseara, la Barclays Center din Brooklyn, New York a avut loc a 40-a editie MTV Video Music Awards 2021, eveniment cunoscut pe scurt ca „VMA 2021”.

Gala a fost gazduita de Doja Cat iar marii castigatori ai serii au fost Lil Nas X („Videoclipul anului”), Justin Bieber („Artistul anului”) si Olivia Rodrigo („Debutul anului” si „Melodia anului”).

MTV VMA 2021 s-a remarcat, ca orice alta editie a galei prin aparitiile spectaculoase sau scandaloase de pe covorul rosu, prestatii scenice lascive si provocatoare, fiecare fiind realizata printr-o productie impresionanta din care nu au lipsit decoruri impresionante, jocuri de lasere, lumini, fum, apa, foc si proiectii 3D, costume viu-colorate si coregrafii sincronizate de grup.

Printre cei care si-au prezentat show-urile live pe scena au fost Camila Cabello, Jack Harlow, Lil Nas X, Justin Bieber, Kacey Musgraves, The Kid Laroi, Machine Gun Kelly, Olivia Rodrigo, Ozuna, Shawn Mendes, Tainy si Twenty One Pilots.

Marea surpriza a serii a fost aparitia Madonnei care a deschis gala cu un moment in care a povestit despre inceputurile carierei sale care au coincis cu anul in care a fost lansat canalul MTV. 

Supranumita „Regina muzicii pop”, un titlu pe care ea insasi il utilizeaza deseori pentru a se descrie in postarile de pe Instagram, Madonna si-a celebrat atat propria cariera – pe fundal se auzea hitul „Vogue” iar pe ecranul din spate rulau imagini cu ea la MTV VMA de-a lungul anilor – dar si cei 40 de ani de MTV: „Si toata lumea spunea ca nu o sa rezistam in timp. Dar suntem tot aici, motherf*&ers. La multi ani, MTV!”

Un alt moment special comemorativ a fost sustinut de Alicia Keys care si-a dedicat prestatia live a piesei „Empire State of Mind” celor care au suferit in urma atentatelor din 11 septembrie 2001. Showul a inclus imagini filmate din elicopter cu New York-ul, la o zi dupa seria de evenimente care a onorat cei 20 de ani care au trecut de atunci

In discursurile de multumire, prezentatorii si castigatorii au folosit scena ca o platforma pentru a atrage atentia asupra unui subiect cu implicatii sociale sau politice: drepturile femeilor, virusul HIV si Black Lives Matter.

Cyndi Lauper a prezentat „Best Pop” dar inainte de a anunta castigatorul, a mentionat: „Da, <<girls still want to have fun>> dar vrem sa fim platite in mod egal, sa avem fonduri alocate si control asupra propriilor corpuri. Stiti, e vorba despre drepturi fundamentale.” Artista s-a referit la o lege din statul Texas care a fost aprobata recent si care interzice avorturile, inclusiv in cazul unui viol.

Billie Eilish care a primit trofeul „Video for good” de la Avril Lavigne pentru cantecul „Your Power” a tinut sa vorbeasca despre drepturile femeilor de asemenea: „Trebuie sa protejam tinerele femei cu orice pret. Trebuie sa ne amintim ca puterea este in mainile noastre si ca nu ar trebui sa abuzam de ea. „

Pe de o parte, cariera inceputa recent a lui Lil Nas X este o serie de afirmatii politice si sociale: este primul rapper gay (si de culoare) care beneficiaza de succes si ajunge pe primul loc in topurile muzicale, in randuri repetate.

In discursul de multumire de pe scena pentru trofeul „Videoclipul anului” pentru „Montero (Call me by your name)”, Lil Nas X a inceput spunand: „Multumesc celor care sustin the gay agenda”. Conceptul „the gay agenda” este o teorie conspirationista a sustinatorilor Partidului Conservator si ai lui Donald Trump care cred ca exista un program national si global de promovare a artistilor gay in speranta de a „convinge” cat mai multi oameni sa-si schimbe orientarea sexuala. Comentariul lui Lil Nas X a fost o ironie si o gluma la adresa presupusei „mafiei gay” din Hollywood care s-ar afla in spatele acestei conspiratii.

In prestatia pieselor „Industry Baby” si „Montero (Call Me By Your Name)” l-a avut alaturi pe scena pe Mardrequs Harris, directorul Coalitiei SIDA din Sudul SUA.  Harris a fost imbracat in rosu – culoarea recunoscuta universal drept simbol al celor care sprijina lupta impotriva HIV – si inscriptia 433.816 care reprezinta numarul celor care traiesc cu HIV in zona de care se ocupa, din 2015 pana astazi.

La randul lui, actorul Billy Porter, care l-a prezentat pe Lil Nas X pe scena, a tinut sa mentioneze ca „atunci cand cresteam eu, oamenii nu sustineau baietii de culoare. Dar e o noua zi si ma bucur ca traim astfel de vremuri.” Porter a vorbit recent intr-un interviu cu Hollywood Reporter despre faptul ca are HIV de 14 ani.

Mai jos veti gasi lista completa a castigatorilor si galeria foto cu aparitiile de pe covorul rosu si de pe scena.

VIDEO OF THE YEAR: Lil Nas X – “MONTERO (Call Me By Your Name)”

ARTIST OF THE YEAR: Justin Bieber

SONG OF THE YEAR: Olivia Rodrigo – “drivers license”

BEST NEW ARTIST: Olivia Rodrigo

BEST COLLABORATION: Doja Cat ft. SZA – “Kiss Me More”

BEST POP: Justin Bieber ft. Daniel Caesar, Giveon – “Peaches”

BEST HIP-HOP: Travis Scott ft. Young Thug & M.I.A. – “Franchise”

BEST ALTERNATIVE: Machine Gun Kelly ft. blackbear – “my ex’s best friend”

BEST K-POP:BTS – “Butter”

VIDEO FOR GOOD: Billie Eilish – “Your Power”

PUSH PERFORMANCE OF THE YEAR: Olivia Rodrigo-  May 2021: “drivers license”

BEST ROCK: John Mayer – “Last Train Home”

BEST LATIN: Billie Eilish & ROSALÍA – “Lo Vas A Olvidar”

BEST R&B:Bruno Mars, Anderson .Paak, Silk Sonic – “Leave The Door Open”
Aftermath Entertainment / Atlantic Records

BEST DIRECTION: Lil Nas X – “MONTERO (Call Me By Your Name)”

BEST CHOREOGRAPHY: Harry Styles – “Treat People With Kindness”

BEST CINEMATOGRAPHY: Beyoncé, Blue Ivy, SAINt JHN, WizKid – “BROWN SKIN GIRL”

BEST ART DIRECTION: Saweetie ft. Doja Cat – “Best Friend”

BEST VISUAL EFFECTS: Lil Nas X – “MONTERO (Call Me By Your Name)”

BEST EDITING: Bruno Mars, Anderson .Paak, Silk Sonic – “Leave The Door Open”

GROUP OF THE YEAR: BTS

SONG OF THE SUMMER: BTS – “Butter”

Citește în continuare