Skip to content

A aparut primul trailer „House of the Dragon”, prequel-ul Game of Thrones despre dinastia Targaryen. Tot ceea ce se stie despre personajele principale si scenariu.

HBO a dezvaluit primul trailer pentru serialul „House of the Dragon”, prequel al fenomenului Game of Thrones. Data lansarii exacte nu a fost anuntata momentan insa trailerul anunta ca episoadele vor fi disponibile in 2022 pe HBO Max, serviciul premium al HBO care va putea fi accesat in mai multe tari din Europa incepand cu 26 octombrie. In Romania, va fi lansat anul viitor.

Noua serie este bazata pe romanul „Fire & Blood” al lui George R.R. Martin iar actiunea este plasata cu 200 de ani inaintea evenimentelor din Game of Thrones si spune povestea dinastiei Targaryen.

Emma D’Arcy joaca rolul Printesei Rhaenyra Targaryen si este descrisa ca fiind „primul nascut al regelui, cu sange pur Valyrian, este o calareata de dragoni. Multi ar putea spune ca Rhaenyra s-a nascut cu totul la picioare… insa nu s-a nascut baiat.”

Matt Smith il interpreteaza pe Printul Daemon Targaryen, fratele mai tanar al Regelui Viserys si mostenitorul al tronului. Este descris ca „un razboinici fara egal, calaret de dragoni, Daemon detine adevaratul sange al dragonului. Se spune ca de ori cate ori se naste un Targaryen, zeii arunca o moneda in aer…”

Steve Toussaint este Lordul Corlys Velaryon, i se mai spune si „The Sea Snake”. Face parte din Casa Velaryon, o familie cu sange la fel de vechi precum Targaryen. Este cel mai faimos aventurier nautic din istoria Westeros, are cea mai vasta flota din lume si se spune ca este mai bogat decat Casa Lannister. 

Olivia Cooke joaca rolul lui Alicent Hightower, fiica lui Otto Hightower, Mana Regelui. Este descrisa ca fiind „cea mai frumoasa femeie din cele Sapte Regate, a fost crescuta in Red Keep, in apropierea Regelui si a cercului sau de curteni apropiati, are atat o gratie nobila dar si o minte agera cand vine vorba de politica”.

Rhy Ifans este Otto Hightower, Mana Regelui, un om loial si credincios care isi serveste cu onestitate atat regele dar si pe toti supusii sai. Otto il vede pe Daemon ca fiind cea mai mare amenintare la viata Regelui, fiind in pozitia de mostenitor al tronului.

Mai jos puteti urmari primul teaser trailer oficial.

Greg Yaitanes (a contribuit si la productii precum „Prison Break”, „Heroes”, „Banshee” si „Grey’s Anatomy”) va fi regizor principal si producator executiv iar Clare Kilner (Snowpiercer) si Geeta Patel (The Witcher) vor contribui la cateva episoade in calitate de regizori.

Paddy Considine il va juca pe Regele Viserys care a fost ales de Lorzii din Westeros in cadrul Marelui Consiliu de la Harrenhal pentru a-l urma pe tron pe Regele Vechi, Jaehaerys Targaryen, bunicul lui Viserys.

Primul sezon al serialului „House of Dragon” va avea 10 episoade si va fi creat de George R.R.Martin impreuna cu Ryan Condal care va lucra la screnariu alaturi de Sara Lee Hess.

“Game of Thrones” a fost lansat in 2011 si s-a incheiat, opt sezoane mai tarziu, in 2019. Este cel mai de succes serial al HBO, care are in pregatire mai multe productii derivate, bazate pe scrierile lui George R.R. Martin.

HBO lucreaza la trei seriale noi inspirate din universul „Game of Thrones”: „Nymeria”, „Flea Bottom” si „The Sea Snake”. Personajele ar putea face cross-over intre cele cinci seriale aflate in lucru.

Inspirati de modelul Marvel in care super-eroii fac cross-over cu alte filme din franciza, HBO ar putea folosi personajele din noile seriale pentru a urma o reteta similara. Pentru Marvel, reteta s-a dovedit a fi de succes, filmele cu cele mai mari incasari din ultimul deceniu includ cel putin 2-3 super-eroi din universul benzilor desenate.

Unul dintre proiecte se afla in lucru sub titlul provizoriu: „9 Voyages”. Bruno Heller, creatorul serialului „Rome” este responsabil pentru dezvoltarea lui. Al doilea proiect are titlul de lucru „10.000 de nave” si se invarte in jurul reginei razboinice Nymeria, un stramos venerat al Casei Martell care a fondat regatul Dorne. Al treilea proiect este amplasat in „Flea Bottom”, faimoasa mahala din King’s Landing, printre strazile de piatra unde s-au nascut personaje precum Davos Seaworth si Gendry Baratheon.

Un alt proiect HBO aflat in dezvoltare se bazeaza pe romanele „Dunk & Egg” scrise de R.R.Martin si care urmaresc aventurile cavalerului Ser Duncan cel Inalt si al scutierului sau, Egg, care mai tarziu va deveni Regele Aegon V Targaryen.

Se afla in lucru si un proiect animat Game of Thrones al carui subiect nu a fost dezvaluit pana acum. Lansarea acestor serii face parte din strategia HBO de a capitaliza pe succesul serialul original si incercarea de a iesi in evidenta in cursa platformelor de streaming care au inlocuit cinematografele de la inceputul pandemiei. 

Casey Bloys, directorul de continut HBO, a declarat in luna ianuarie pentru The Hollywood Reporter ca „modul in care incercam sa-l abordam nu este spunand ca avem nevoie de cinci seriale in termen de trei ani. In schimb, ne intrebam care sunt povestile care merita povestite? Am dezvoltat mai multe abordari asupra unor lumi diferite. Prefer sa vorbesc despre povesti si creatorii lor, decat despre o tinta arbitrara pentru un anumit numar de seriale.”

Noul proiect este bazat pe seria de romane fantastice ale autorului american George R.R. Martin intitulata „Tales of Dunk and Egg”. Pana in prezent au fost publicate trei romane – The Hedge Knight (1998), The Sworn Sword (2003) si The Mystery Knight (2010) – iar Martin si-a declarat intentia de a continua seria. In 2015, cele trei carti au fost publicate impreuna sub forma unui roman numit „Cavalerul celor sapte regate”.

Serialul de o ora produs de HBO se va baza pe aventurile personajelor Ser Duncan the Tall (Dunk) si tanarul Aegon V Targaryen (Egg) cu 90 de ani inainte de evenimentele din volumele seriei „A Song of Ice and Fire.”

Citește în continuare