Skip to content

Primul trailer al documentarului despre moartea suspecta a actritei Brittany Murphy la varsta de 32 de ani. Considerat de multi un ticalos, sotul ei a murit din aceleasi motive, la cateva luni dupa ea.

Moartea subita a actritei Brittany Murphy in anul 2009, la varsta de 32 de ani, a socat Hollywood-ul si a ridicat o multime de intrebari. HBO a pregatit documentarul „What Happened, Brittany Murphy” care isi propune sa afle mai multe despre circumstantele suspecte in care a murit actrita din „Clueless” si „8 Mile”.

Lansat in doua parti, documentarul va fi disponibil pe HBO Max pe 14 octombrie. Recent, a aparut primul trailer oficial pe care il puteti urmari mai jos.

„What Happened, Brittany Murphy?” prezinta tot ceea ce se stie despre ultimile zile din viata actritei, in special despre relatia pe care a avut-o cu sotul ei, Simon Monjack, care a murit si el la 5 luni dupa ea, in conditii la fel de suspecte si din cauze similare. In synopsis, HBO descrie filmul ca fiind despre „un star de Hollywood mult-iubit, cunoscut pentru un numar considerabil de roluri memorabile, care a disparut la varsta de 32 de ani. Au ramas intrebari fara raspuns, personaje controversate si prea multe speculatii: ce s-a intamplat cu Brittany Murphy? Acest documentar in doua parti exploreaza viata ei, dincolo de ceea ce se stia in presa dar celebreaza si ceea ce a lasat in urma, investigand atent moartea ei tragica si subita.”

Filmul este regizat de Cynthia Hill, cunoscuta pentru „A Chef’s Life” care i-a adus mai multe nominalizari la Emmy si „Private Violence”, un documentar despre violenta domestica lansat in 2014 la Sundance. Intr-un comunicat oficial, Hill a declarat ca „am fost de acord sa lucrez la acest proiect pentru ca sunt de parere ca e un mare pacat ca o viata si o cariera atat de promitatoare precum cele ale lui Brittany sa fie eclipsate de o moarte desfasurata in circumstante atat de suspecte. A fost important sa celebram talentul ei prin acest film dar sa incercam sa explicam si contextul tragic al decesului ei si al sotului Simon.”

In 2010, L.A. County Coroner a clasat moartea lui Murphy drept un accident rezultat in urma unei infectii netratate cu pneumonie care a fost accentuata de o anemie si efectele consumului de medicamente cumparate pe sub mana, inclusiv analgezice si pastile pentru raceala.

In urma autopsiei nu au fost gasite droguri ilegale in organismul ei. Insa accidentul a devenit cu atat mai suspect cu cat sotul ei, Simon Monjack, a murit cateva luni mai tarziu tot din cauza pneumoniei, la care s-a adaugat si o presupusa anemie.

Documentarul exploreaza in detaliu trecutul straniu al lui Monjack prin interviuri cu mama lui, Linda, fratele James si fosta logodnica, Elizabeth Ragsdale care povesteste despre cat de mult obisnuia sa minta acesta.

Brittany Murphy and Simon Monjack (Photo by Mark Sullivan/WireImage)

Amandoi din Marea Britanie, Ragsdale si Monjack s-au logodit dupa o relatie destul de scurta, Ragsdale a ramas insarcinata iar Monjack a insistat ca ea sa nasca in New York si i-a cumparat biletul de avion ca sa mearga dupa el in SUA unde urmau sa se intalneasca: „Cand am ajuns la garsoniera mica din New York, l-am sunat, a raspuns si am apucat sa spun numai „Simon, am ajuns la… ” si inainte sa termin fraza, mi-a inchis telefonul si nu mi-a mai raspuns niciodata. M-a abandonat complet, m-a lasat insarcinata intr-un oras strain,” povesteste Ragsdale in documentar.

Declaratiile lui Ragsdale au fost o pista de plecare pentru regizoarea Cynthia Hill care a explicat ca „Monjack este un individ deranjat mintal care era obisnuit sa pacaleasca oamenii iar Brittanny a fost cea mai recenta victima a sa. In viata lui a existat un sablon clar pe care l-am descoperit pe masura ce am investigat mai mult in viata lui.”

Trista Jordan, machioza care a lucrat cu Murphy la ultimul ei film „Something Wicked” din 2009, povesteste in documentar despre cat de ingrijoratoare erau aspectul fizic si cel emotional ale actritei in ultimile luni din viata: „Ochii ei erau bagati in fundul capului si parea mereu atat de trista. Nu era ea insasi. Era mereu intr-o stare de suferinta. Nu putea sa stea in picioare cum trebuie, avea picioare de Bambi.”

„Moartea ei a fost atat de bizara, exista atat de multe intorsaturi in aceasta poveste.”, a declarat producatorul executiv Buddy Day care adauga ca, fara exceptie, toti oamenii cu care a vorbit despre Murphy au descris-o ca fiind o persoana buna, draguta si amabila: „Toata lumea a descris-o la fel, e cumva fascinant. Era generoasa, empatica, mereu ii punea pe cei din jur inaintea ei si cred lumea uita acest lucru, tocmai pentru ca a avut o moarte atat de stranie. A fost iubita de toti cei care o cunosteau.”

Murphy era cunoscuta pentru rolurile din“Drop Dead Gorgeous,” “Girl, Interrupted,” “Riding in Cars with Boys,” “Uptown Girls,” “Don’t Say a Word,” si “Little Black Book”.

Cel mai bun rol este considerat de specialisti ca fiind cel al lui Tai Frasier din „Clueless”, un film din 1995 care a fost redescoperit in ultimii ani si a influentat enorm tendintele din artele vizuale. Ulterior a aparut in productii independente precum „Freeway” sau „Bongwater” dar si in „8 Mile” productia de succes a lui Eminem care a castigat numeroase premii, inclusiv un Oscar in 2003. Ultimul film lansat in timpul vietii ei a fost „Abandoned”, urmat de „Something Wicked” care a intrat in cinematografe la cateva luni dupa decesul artistei.

Citește în continuare