Skip to content

Locul care a inspirat decorul “Squid Game” exista in realitate in Spania si a fost creat acum mai bine de 50 de ani de arhitectul Ricardo Bofill. Exista inclusiv optiuni de cazare pe Airbnb

Serialul fenomen al momentului, productia sud-coreeana Squid Game a devenit cel mai popular serial Netflix, cu peste 111 milioane de vizualizari in doar primele 17 zile de cand a fost lansat.

Thrillerul distopic Squid Game spune povestea unor persoane cu mari dificultati financiare care iau parte la o serie de jocuri cu castiguri fabuloase dupa ce suna la un numar de telefon. Jocurile sunt asemanatoare celor din copilarie si nu par dificile, insa pierderea lor este fatala pentru participanti.

Succesul seriei poate fi explicat din prisma faptului ca este extrem de actual si vobeste in termeni radicali despre inechitatile sociale, care de cele mai multe ori imping oamenii spre gesturi disperate. Presa internationala mentioneaza si faptul ca este posibil ca interesul publicului sa fie crescut si pentru ca spectatorii rezoneaza cu personajele, fiind niste cobai manevrati de o corporatie care actioneaza din spate, ceea ce sustin si o parte din teoriile conspirationiste despre declansarea pandemiei.

Desi seria a fost scrisa abia in 2009, fiind initial refuzata de mai multe studiouri de film, lumea creata de catre acestia exista inca din 1968, cand arhitectul Ricardo Bofill a creat complexul “La Muralla Roja”.

Cunoscut sub numele de „La Muralla Roja”, care se traduce prin Zidul Rosu, complexul de apartamente a fost proiectat de Ricardo Bofill si construit in 1973 – cu mult inainte ca aclamatul film sa apara pe ecrane.

Ceea ce arata aproape ca o fortareata sau un labirint, reinterpretarea Kasbah si a cladirilor din chirpici din Africa de Nord prezinta trei tipuri de resedinte: studiouri si apartamente cu doua si trei dormitoare. Cincizeci de case fac parte din complex si sunt accesate printr-o colectie de terase si scari.

Zidurile colorate si decorul dramatic sunt situate pe varful stancilor cu vedere la Marea Balearelor din Manzanera, Calpe.

Anterior, culorile vibrante au dat numele si renumele La Muralla Roja prin diferitele nuante de rosu de la exterior care contrasteaza cu peisajul, in timp ce culorile albastru deschis, indigo si violet pictate pe terase si scari erau destinate sa se amestece cu cerul.

O piesa de arhitectura impresionanta, apartamentele din La Muralla Roja sunt disponibile pentru inchiriere prin Airbnb, iar preturile variaza de la 110 la 270 dolari pe noapte. Detalii aici.

Caracteristicile fiecarei resedinte includ vedere la ocean de la balcon, cu facilitati ale cladirii care includ o piscina si o terasa pe acoperis.

Citește în continuare