Skip to content

Echipa filmului „Rust”, productia in care Alec Baldwin a impuscat un director de imagine care a murit si l-a ranit pe regizor, a oferit presei mai multe informatii. Descarcari ale armelor s-au intamplat si inainte de accidentul mortal

Lumea filmului este indoliata dupa ce saptamana trecuta, actorul Alec Baldwin filma o scena in care a tras cu o arma de recuzita, insa arma a provocat moartea directorului de imagine Halyna Hutchins si ranirea regizorului Joel Souza. Incidentul a avut pe platourile de filmare pentru „Rust”, un lungmetraj filmat la Bonanza Creek Ranch, la sud de Santa Fe.

La doar cateva zile de la accident, noi rapoarte sugereaza ca unul dintre oamenii din productie a fost atat de ingrijorat de siguranta armelor incat a trimis un mesaj text managerului sau avertizand despre conditiile „super nesigure”, conform publicatiei LA Times.

Textul trimis directorului de productie al filmului de la un muncitor anonim alarmat, care a facut public mesajul catre LA Times spune: „Acum am avut 3 descarcari accidentale. Acest lucru este foarte nesigur.”

Afirmatia vine dupa stirea potrivit careia cu sase ore inainte de impuscatura care a ucis-o pe directorul de imagine Halyna Hutchins, o parte din echipa de filmare a parasit platoul de la Bonanza Creek Ranch din Santa Fe, in semn de protest fata de mediul de lucru al filmului cu buget redus. Plangerile au variat de la ore lungi de filmare, plata intarziata si o naveta zilnica de 80km pana la cazare in Albuquerque.

Alte surse de pe platoul de filmare a productiei „Rust” au mai spus pentru LA Times ca protocoalele de siguranta, inclusiv inspectiile regulate ale armelor, nu au fost respectate cu strictete, iar cel putin un operator de camera care lucra alaturi de Hutchins sustine ca au avut loc doua descarcari accidentale de arme.

Halyna Hutchins, Joel Souza

„Ar fi trebuit sa existe o ancheta cu privire la ceea ce s-a intamplat”, a declarat un membru al echipajului pentru ziar. „Nu au fost intalniri de siguranta. Nu exista nicio asigurare ca nu se va intampla din nou. Tot ce voiau sa faca era sa se grabeasca.”

Armurierul principal al filmului, Hannah Gutierrez Reed, si-a exprimat indoielile cu privire la nivelul ei de experienta. LA Times mentioneaza ca intr-un podcast inregistrat in urma cu o luna, ea a spus ca aproape si-a refuzat ultimul loc de munca „pentru ca nu eram sigura daca sunt pregatita”.

In lumina noilor declaratii ale membrilor echipei filmului, Rust Productions a spus: „Desi nu am fost anuntati de nicio plangere oficiala privind siguranta armelor sau a recuzitei pe platou, vom efectua o revizuire interna a procedurilor noastre.”

Filmarile pentru „Rust”, o drama de epoca de tip western, urmau sa aiba loc pana la inceputul lunii noiembrie.

Filmul este despre un baiat de 13 ani care ramane singur cu fratele lui mai mic dupa moartea parintilor. Actiunea are loc in Kansas in 1880 iar adolescentul se afla pe fuga alaturi de bunicul sau – jucat de Baldwin – dupa ce a fost condamnat la moarte dupa ce l-a ucis, accidental, pe unul dintre fermierii locali.

Halyna Hutchins a absolvit Institutul de Film American in 2015 si a lucrat ca director de imagine la filmul de actiune „Archenemy” care il are ca protagonist pe Joe Manganiello. In 2019, a fost numita una dintre talentele emergente ale industriei americane de catre publicatia American Cinematographer.

La cateva minute dupa confirmarea decesului, Joe Manganiello a postat pe contul de Instagram un mesaj despre Hutchins in care a descris-o ca un „talent incredibil si o persoana minunata”, declarandu-se norocos sa lucreze cu ea.

Citește în continuare