Skip to content

Cea mai noua carte a lui Bill Gates despre schimbarile climatice poate fi downloadata gratuit de catre elevi si studenti

La inceputul acestui an, Bill Gates a publicat cartea „How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and Breakthroughs We Need”. In carte, Gates explica de ce trebuie sa lucram pentru a obtine emisii nete de gaze cu efect de sera zero si cum putem atinge acest obiectiv.

Avand in vedere ca aceasta responsabilitate va reveni in cele din urma unei generatii mai tinere de lideri, Gates a decis sa ofere o copie digitala a cartii sale fiecarui elev si student din lume.

Cartea poate fi descarcata intr-un fisier .epub, in limba engelza, care poate fi deschis intr-o aplicatie de tip e-reader compatibila pe multe dispozitive. Pentru a primi varianta digitala a cartii, este necesara o adresa de e-mail si numele colegiului/universitatii. Cartea se poate procura de aici.

Bill Gates a petrecut un deceniu investigand cauzele si efectele schimbarilor climatice. Cu ajutorul expertilor in fizica, chimie, biologie, inginerie, stiinte politice si finante, el s-a concentrat asupra masurilor necesare pentru a opri cursul planetei noastre catre un dezastru ecologic.

In paginile cartii, cititorii vor descoperi informatii despre ce ar trebui sa facem pentru a atinge acest obiectiv extrem de important.

Bill Gates ofera o descriere clara a provocarilor cu care ne confruntam. Bazandu-se pe intelegerea sa despre inovatie si masurile necesare pentru a introduce idei noi pe piata, autorul prezinta domeniile in care tehnologia contribuie deja la reducerea emisiilor, unde si cum putem face tehnologiile actuale sa functioneze mai eficient, unde sunt necesare tehnologii inovatoare si cine lucreaza la aceste inovatii esentiale. In cele din urma, stabileste un plan concret si practic pentru atingerea obiectivului zero emisii – sugerand nu numai politici pe care guvernele ar trebui sa le adopte, dar si ceea ce putem face noi ca indivizi pentru a mentine guvernul, angajatorii si pe noi insine angrenati in aceasta intreprindere cruciala.

Bill Gates este fondatorul si fostul sef al Microsoft, fiind timp de trei decenii cel mai admirat, hulit si controversat om de afaceri al lumii.

Considerat de unii ca fiind un vizionar ingenios si prezentat de altii ca un tiran fara scrupule, interesat doar de marirea imperiului sau, Gates a avut o influenta de neignorat asupra dezvoltarii tehnologiei digitale in viata de zi cu zi, in ultimii 30 de ani.

Gates a initiat una dintre cele mai importante revolutii din istoria moderna, dandu-si seama din vreme de importanta software-ului pentru computerele personale, transformand o tehnologie complicata intr-un instrument de lucru pentru toata ziua la serviciu si acasa.

Citește în continuare