Skip to content

(galerie foto) 50 tinute pentru toamna-iarna inspirate de Kate Middleton si Printesa Diana

Trenciuri, carouri din tartan, fuste de lana purtate cu cizme lungi din piele, palarii asimetrice, combinatii ton sur ton si paltoane in culori puternice, acestea sunt elementele principale care reusesc sa transforme stilul doamnelor din Familia Regala britanica in ceea ce editorilor de moda le place sa numeasca drept „iconic”. 

Kate Middleton si Printesa Diana sunt doua personalitati al caror stil personal influenteaza in mod evident tendintele din moda ultimilor ani. 

In cazul Printesei Diana, revenirea stilului sau in atentia publicului s-a datorat partial popularitatii serialului „The Crown” iar o parte a revenit in urma scandalurilor dintre cuplul Harry – Meghan si familia regala britanica. In interviurile acordate presei, Harry a vorbit constant despre cat de tare l-a afectat moartea mamei sale si despre cat de tragica a fost povestea ei.

Revenirea acestor amintiri in cotidian au atras dupa ele o serie de fotografii care au demonstrat ca stilul vestimentar al Printesei Diana era atemporal si majoritatea tinutelor ei pot fi purtate si astazi si pot fi apreciate la fel de mult ca in anii ’80 sau ’90 cand au aparut prima data.

In ceea ce o priveste pe Kate Middleton, noua Printesa de Wales, aparitiile ei au redefinit monarhia britanica iar stilul ei vestimentar se afla intr-un apogeu in care aproape fiecare tinuta este purtata cu increderea si asumarea care o fac sa para mereu minunata.

Are un stil modern, actual, cu elemente accesibile din colectiile unor branduri mass-market precum Zara sau Asos si reuseste sa pastreze acea eleganta, pretiozitate si silueta de printesa la care aspira milioane de doamne si domnisoare. Nu este vorba despre greutatea corporala ci despre postura si prestanta, despre modul in care poarta hainele astfel incat pare ca fiecare stil vestimentar i se potriveste de minune desi abordeaza 4-5 stiluri diferite.

In privinta tinutelor de toamna-iarna, cele doua Printese de Wales au reusit sa demonstreze ca orice doamna poate indura frigul sau ploaia aratand divin, purtand rochii si fuste elegante cu pantofi cu toc.

Unul dintre secretele lor sta in suprapunerile ingenioase de texturi, croiuri si palete de culori inspirate de nuantele naturii de la finalul verii, asa numitele culori pamantii – burgundiu, galben mustar, verde smarald, aramiu –  si cate o pata de rosu al Craciunului, o culoare a bucuriei sarbatorilor de iarna.

Elementul principal pe care il veti regasi in majoritatea tinutelor lor este marcarea taliei printr-un element menit sa intrerupa linia dreapta care se formeaza de la umar la solduri. Liniile frante sau curbe ofera un aspect mai placut iar cele 2 doamne au optat de obicei pentru o curea stransa in talie, o dunga cusuta in jurul taliei si sacouri, rochii si mai ales paltoane cambrate puternic.

Pentru a completa orice tinuta si pentru a va proteja coafura de vant, este recomandata palaria asimetrica dintr-un material mai gros si rezistent pentru zilele de toamna si caciula de blana in aceleasi nuante ca hainele pentru zilele de iarna.

Va invitam sa va inspirati din galeria foto de mai jos cu 50 tinute purtate de Kate Middleton si Printesa Diana in sezonul rece.

Mai jos veti gasi alte tinute din garderoba regala care v-ar putea inspira pentru lunile urmatoare.

Citește în continuare