Skip to content

Bodyguard-ul Printesei Diana de dupa divort scrie o carte despre memoriile sale in slujba fostului membru al Casei Regale. Acesta va povesti si ce inseamna sa fii garda de corp pentru vedetele de la Hollywood

Editura Seven Dials urmeaza sa publice memoriile lui Lee Sansum, garda de corp care a protejat-o pe Printesa Diana dupa divortul de Printul Charles, textul fiind scris impreuna cu Howard Linskey. Oficialii editurii au anuntat ca memoriile vor fi publicate in format cartonat, audio si e-book pe 14 aprilie 2022.

Citat de catre editura, Sansum a spus: „Aceasta carte reuneste toate aspectele importante ale vietii mele si ofera o noua perspectiva asupra acelei nopti tragice din Paris. (…) Abia astept sa impartasesc povestea mea cu lumea.”

Lee Sansum este un fost membru al Politiei Militare Regale, campion in arte martiale si expert in protectie personala. El a facut parte din echipa de protectie a lui Mohamed si Dodi al-Fayed si a trebuit sa o protejeze si pe Printesa Diana. El avea o legatura stransa cu Diana si cu tinerii printi, in special cu Harry, si doar dintr-un noroc nu se afla in masina in noaptea in care a murit Diana, a spus editorul.

Cartea se va numi „The Bodyguard” si Lee va povesti cariera de la lucrul cu vedete precum Tom Cruise si Nicole Kidman, Pele si Sylvester Stallone, pana la lucrat sub acoperire cu politia militara din Irlanda de Nord si infruntand lumea periculoasa a securitatii private, cu descinderi inclusiv in  Libia si statul separatist Somaliland.

Mai multi apropiati ai Printesei Diana au scris perspectiva lor asupra vietii si activitatii sale, printre care si secretarul privat Patrick Jephson, majordomul Paul Burrell si bodyguard-ul acesteia din perioada cand facea parte din Familia Regala, Ken Wharfle.

Una dintre numeroasele carti scrise de cei care au fost angajati ai Dianei este si „An Intimate Account by Her Private Secretary”, scrisa de Patrick Jephson.

Cartea ofera informatii despre starea emotionala a Dianei in perioada premergatoare despartirii ei de Charles, divortul lor ulterior si interviul din Panorama, in care incearca sa-si explice propriile motive pentru care renunta la serviciul regal.

Paul Burrell a avut o perspectiva unică asupra caracterului Printesei Diana, fiind majordomul acesteia timp de zece ani, in timp ce ea a fost casatorita cu Printul Charles si dupa ce casatoria lor s-a incheiat. Acesta i-a fost sofer, livrator si confident, iar in cartea sa, „The Way We Were: Remembering Diana”.

Si bodyguardul Ken Wharfe a scris despre aceasta in cartea „Diana: Closely Guarded Secret”, iar criticii au considerat ca este o biografie echilibrata, alcatuita din fragmente din viata de zi cu zi a Dianei.

Citește în continuare