Skip to content

Aplicatia Pinterest a lansat o televiziune online. Vor fi emisiuni despre mancare, frumusete, casa si bricolaj.

Pe 8 noiembrie, aplicatia Pinterest lanseaza Pinterest TV, o platforma care va avea o serie de episoade live cu creatori de top, dupa cum informeaza publicatia Variety. Pinterest devine o destinatie pentru ca oamenii sa urmareasca, sa cumpere si sa incerce idei noi din categorii precum mancare, frumusete, casa si bricolaj.

Cu ajutorul Pinterest TV, creatorii pot prezenta si marca produsele pentru ca utilizatorii sa le poata cumpara de pe site-ul retailerului, scopul televiziunii fiind exclusiv comercial. Conform informatiilor aparute in presa, episoade vor fi difuzate in fiecare zi a saptamanii si vor fi inregistrate si ulterior disponibile pentru vizionare la cerere. 

Televiziunea va transmite si live, iar cei care urmaresc pot interactiona cu gazdele si pot adresa intrebari prin chat. Primele branduri care si-au anuntat deja sustinerea Pinterest TV sunt Patagonia, All Birds, Crown Affair, Melody Ehsani, Outdoor Voices si Mented, care vor putea fi achizitionate la preturi speciale.

Noua platforma permite creatorilor de continut sa primeasca comisioane bazate pe linkuri de afiliere si pot face parteneriate cu branduri pentru continut sponsorizat.

Decizia de a lansa o televiziune speciala pentru creatorii de continut a venit in urma unei cercetari de piata a companiei eMarketer, care a constatat ca numarul de cumparatori americani pe Pinterest a crescut cu 30,5% in 2020, la 12 milioane. Pana la finalul lui 2021, va fi inregistrata o alta crestere de 16,4%, adica pana la un total de 13,9 milioane.

Pinterest lanseaza si un studio virtual unde producatorii lucreaza direct cu fiecare creator pentru a dezvolta un continut unic. De asemenea, Pinterest TV va avea propria identitate vizuala, care se va regasi si pe majoritatea televizoarelor smart.

Primele emisiuni anuntate ale creatorilor de continut invitati la televiziunea online sunt Christian On – designer de moda si alumni Project Runway, Unfail My – regizorul si scenaristul Monica Suriyage care va avea o emisiune dedicata produselor alimentare, Tom Tries – unde campionul olimpic Tom Daley va prezenta noi abilitati pe care le putem invata de la bunici, acesta fiind si un guru al tricotatului, Manny Does – antreprenor de frumusete si comediantul Robyn Schall, care va face unboxing la diferite produse.

Citește în continuare