Skip to content

Festivalul Astroworld creat de rapperul Travis Scott este deja sold out. Fanii vor putea sa urmareasca evenimentul live pe Apple Music

Cea mai recenta productie muzicala a lui Travis Scott este Festivalul Astroworld, care se va desfasura pe 5 si 6 noiembrie, la Houston. Apple a anuntat deja ca acest concert va fi disponibil in 167 de tari, prin live streaming. La eveniment, Travis Scott va urca pe scena alaturi de Tame Impala, Earth Wind & Fire, SZA and Young Thug, Bad Bunny, Lil Baby, 22 Savage, Master P, Chief Keef si multi altii, cunoscuti mai ales publicului iubitor de hip-hop si trap.

Evenimentul va avea o serie de magazine pop-up si evenimente comunitare, toate menite sa constientizeze si sa atraga fonduri pentru Fundatia Cactus, o organizatie nonprofit a lui Travis Scott creata pentru a imbogati viata tinerilor din Houston si nu numai, oferind acces atat la educatie, cat si la resurse creative, asigurand in acelasi timp succesul pe termen lung al acestora. Travis a fost un copil crescut de catre bunica in ghetouri, iar fundatia vine in sprijinul celor ca el.

Astroworld este si numele celui de-al treilea album de studio a lui Travis Scott, din 2018. Albumul are influente hip hop si rap psihedelic, care incorporeaza si elemente de muzica trap. Albumul a fost sustinut de patru single-uri, „Butterfly Effect”, „Sicko Mode”, „Yosemite” si „Wake Up”.

Artistul a crescut in Houston si a fost foarte atasat de fostul parc de distractii, inchis permanent in 2005. Ulterior, spatiul a devenit cartier de apartamente. Intr-un interviu din 2017 pentru publicatia GQ, Scott a vorbit despre titlul albumului: „Au daramat AstroWorld pentru construi mai multe apartamente. Asa va suna, ca si cum ai lua un parc de distractii departe de copii. Il vrem inapoi. Vrem cladirea inapoi. De aceea acest album. Au luat distractia din oras.”

Artistul in varsta de 30 de ani are un stil muzical descris ca fiind o fuziune intre hip hop traditional, lo-fi si ambient. Scott a vandut peste 45 de milioane de inregistrari certificate numai in SUA. Pana acum, a fost nominalizat la sase premii Grammy si a castigat un Billboard Music Award.

Scott spune des in interviuri ca scoala muzicala a primit-o acasa, tatal sau fiind muzician de soul, iar bunicul sau a fost un compozitor de jazz.

Citește în continuare