Skip to content

Islanda deschide cel mai indepartat club de noapte din lume. Locul este inspirat din discotecile new-york-eze din anii 70’

In satul de pescari Þingeyri, in Westfjords din Islanda, se va deschide curand un club cu muzica pop, inspirat de discotecile new-york-eze din anii 70’. Capacitatea va fi limitata la doar 160 de persoane, asadar intreg spatiul este foarte intim. DJs din Islanda, SUA si Marea Britanie vor fi parte din atmosfera, iar sala va avea un discoball si un bar. Practic, oricine vrea sa vina la aceasta petrecere, va putea locui in sat, la cei 250 de localnici care au fost de acord sa ofere cazare pentru eveniment.

Noul club este doar temporar, fiind deschis pentru un eveniment privat care va avea loc intr-un singur weekend anul viitor, intre 29 aprilie -1 mai 2022. Acest eveniment face parte dintr-o serie gandita sa creeze spatii de distractie in regim de pop-up, in cele mai indepartate locuri din lume, Detour Discotheque.

Pentru a ajunge acolo de la Reykjavík, calatoria va dura aproximativ sase ore cu masina. Biletele incep de la 2.700 ISK (13 euro), iar profiturile sunt impartite intre locatie si proiectul de captare a carbonului The Iceland Wetland Fund.

Islanda este o tara a contrastelor, cu ghetari, dar si vulcani activi.

Gheizerele sunt specifice Islandei. Acestea sunt izvoare cu apa fierbinte ce tasneste la numite intervale de timp. In estul capitalei Reykjavik, turistii pot vizita gheizerul Strokkur. Acesta arunca apa fierbinte la fiecare 5 minute, iar jetul poate ajunge pana la 35 de metri inaltime.

Tot in Islanda puteti vizita Parcul National Vatnajökull, ce acopera 14% din suprafata tarii si este cel mai mare parc national din Europa. Peisajele variate care combina ghetari, cu rauri si vulcani cu activitati geotermale il fac un parc unic, ne neuitat. Acolo se afla cel mai mare ghetar al Europei, Vatnajökull, ce are aproape 1000 de metri grosime. In partea nordica a ghetarului, exista rauri glaciare. Casacada Detifoss intalnita acolo este una dintre cele mai frumoase cascade ale Islandei.

Laguna Albastra atarge turistii prin proprietatile benefice pielii ale apei bogate in minerale, alge si silice.

Indiferent de anotimp, temperatura apei se mentine in jurul valorii de 40 de grade Celsius. Iar o baie in apele Lagunei Albastre in timpul iernii este o experienta de neratat.

Citește în continuare