Skip to content

Un hotel din Islanda ofera cazare gratuita pentru o luna si bilete de avion in schimbul unor fotografii cu Aurora Boreala

Hotel Ranga din Islanda a lansat o provocare pentru cei pasionati de fotografie si de aventuri in locuri mai putin populate. Reprezentantii hotelului cauta cele mai frumoase imagini cu Aurora Boreala si ofera in schimb o luna de cazare gratuita, bilete de avion spre si dinspre Islanda si acces la un observator stelar si la cazile cu apa fierbinte aflate in aer liber.

Hotelul este localizat in zona rurala din sudul Islandei, intre satele Hella si Hvolsvöllur, intr-un peisaj pitoresc al raului Eystri Ranga cunoscut pentru somonii care inoata in el, vulcanul de pe Muntele Hekla si cativa ghetari din zona Insulelor Westman. 

Ranga este pozitionat ideal pentru a vedea si a suprinde luminile nordice, asa numita Aurora Boreala, care este vizibila intre lunile septembrie si martie. Astfel, au inceput inscrierile pentru oferta pusa in joc de catre hotelul islandez. Mai multe detalii veti gasi aici.

Fotograful ales va avea ocazia sa viziteze si Centrul Highland Hrauneryjar care este plasat in mijlocul dealurilor nelocuite din Islanda. Experienta este descrisa ca o aventura salbatica in care confortul este oferit din partea casei.

Cerintele sunt disponibilitate pe o perioada de cel putin 3 saptamani intre jumatatea lunii septembrie si luna martie si cedarea drepturilor de autor ale imaginilor care reprezentantii hotelului care le vor folosi in scopuri promotionale in reviste, ziare si in mediul online.

Oferta pentru „light catchers” este valabila atat pentru fotografii profesionisti dar si pentru cei amatori care sunt pasionati de realizarea unor imagini memorabile. In plus, pe contul de Instagram al hotelului au fost pregatite o serie de sfaturi pentru a surprinde cele mai bune imagini cu Aurora Boreala, sunt recomandari legate atat de aparatura care ar trebui folosita dar si detalii tehnice despre ce setari functioneaza cel mai bine in cazul luminilor nordice.

Recent, in Islanda s-a deschis si Laguna Sky, o laguna geotermala aflata chiar langa capitala Reykjavik. Piscina construita este de tip infinity pool, cu vedere asupra oceanului si un bazin de 70 metri in care se gaseste apa termala calda. Tara este cunoscuta pentru izvoarele sale termale naturale de o frumusete impresionanta.

Tot in Islanda puteti descoperi si una dintre cele mai spectaculoase biserici din lume, Biserica Luterana Hallgrimskirkja.

Turnul ofera o priveliste unica asupra orasului, exista un lift care duce vizitatorii pana in varf contra unui bilet de 6 dolari.

Citește în continuare