Skip to content

Hotelul The Savoy din Londra a deschis prima padure cu sampanie din lume. Inspirat de o ilustratie Art Deco, spatiul este parfumat cu sampanie si serveste cocktailuri exclusiviste cu Laurent-Perrier si praf de aur.

In timp ce in Romania decorurile tematice de Craciun se lasa asteptate pana in luna decembrie, in jurul lumii au aparut deja experiente menite sa inspire magia sarbatorilor si o stare de relaxare si rasfat. 

Hotelul The Savoy din Londra a deschis ieri una dintre cele mai spectaculoase experiente de Craciun. „Reverie: A Savoy Christmas” este descrisa ca fiind prima padure cu sampanie din lume.

Foaierul si salile de la parterul hotelului au fost transformate cu ajutorul decorului in experiente imersive de fine dining menite sa le creeze oaspetilor senzatia ca se afla intr-un loc magic, intr-o padure festiva, exuberanta, colorata in nuante de roz, cu accente aurii, cu luminite si sampanie din belsug.

Proiectul poate fi numit o instalatie de arta si desi nu exista imagini cu interiorul experientei „Reverie”, reprezentantii The Savoy au facut publica o schita a lounge-ului dedicat padurii cu sampanie care este accesibila in cea mai mare parte a timpului doar clientilor care sunt cazati in hotel. Pe site-ul oficial exista o mentiune legata de o posibilitate de rezervari in conditii speciale – detalii aici.

Intreaga experienta a fost creata de Meredith O’Shaughnessy, arhitect „experiential” si compania ei, Meredith Collective care a mai lucrat anterior pentru Microsoft, Manolo Blahnik si Vivienne Westwood.

Meredith O’Shaughnessy a povestit ca decoratiile au fost inspirate de istoria hotelului, de arhitectura opulenta si de ideea unei experiente „care sa transporte oaspetii intr-o calatorie prin timp, incepand cu padurea noastra de sampanie care are momente de rasfat pentru toate varstele. Am vrut sa surprindem esenta Craciunului fara sa fim deloc traditionali sau sa introducem un copac in cadru. In schimb, am creat o padure de copaci in care sampania este celebrata sub forma opulentei moderne.”

Copacii sculptati manual sunt decorati cu bule asemanatoare bulelor din sampanie si pagini din carti. Sub ei se afla cadouri si o luna uriasa in care pot fi realizate fotografii. In plus, aerul din camere va fi parfumat cu aroma de sampanie pentru a crea o experienta senzoriala completa.

Decorul include sute de frunze aurite, luminite de Craciun si frunze roz pal, taiate cu laserul, inspirate din creatiile lui Kay Nielsen, ilustratorul Art Deco care a creat desene pentru cartile lui Hans Christian Andersen si pentru filmul „Fantasia” realizat de Disney.

Franck Arnold, directorul hotelului a explicat ca si-au dorit sa creeze „un mediu precum o poveste, cu o calitate magica, menit sa atinga doua puncte: sa creeze o legatura cu istoria noastra si sa fie ceva original si nou, in acelasi timp. Meredith a lucrat cu echipa noastra pe o tema decorativa inspirata de ilustratiile Art Decor ale lui Kay Nielsen care a lucrat intre 1910 si 1957. Este o experienta imersiva care are stralucire si stil. „

Decoratiunile vor putea fi vazute in foaierul Thmes intre 15 noiembrie si 5 ianuarie, va include numeroase cocktailuri speciale realizate cu Laurent-Perrier sau cu vin spumant englezesc Nyetimber. 

Hotelul ofera si optiunea de „Afternoon Tea”, faimosul ceai englezesc de dupa-amiaza care inseamna o prajitura si o bautura care poate fi ceai, cafea sau un cocktail. In cazul experientei „Reverie”, meniul a fost creat in tema cu sarbatorile si cu elementul central: sampania. Vor fi servite cocktailuri exclusiviste cu Laurent-Perrier precum „Cassiopeia” creat cu sampanie si praf de aur sau „Orion” cu eggnog. 

In privinta deserturilor, Chef Daniel Pearsea creat un meniu special din ciocolata alba calda, prajitura „fulgi de zapada cu visine”, pachetele cu jeleu din pere coapte sau cremeux de caramel cu vanilie din Tahiti. In plus, ca activitate pentru copii exista optiunea de a decora propriul omulet de turta de dulce.

Pentru cei dornici, The Savoy mai are disponibile locuri pentru petrecerea de Revelion din zona „Reverie” care va incepe cu o receptie cu sampanie si se va muta in Lancaster Ballroom. Pentru 850 de lire sterline de persoana, seara include o experienta culinara cu 5 feluri de mancare servite cu vinurile potrivite si un spectacol cu orchestra lui Alex Mendham care va interpreta numai jazz din anii ’20 si piese de pe coloana sonora a filmelor din Epoca de Aur a Hollywood-ului. Petrecerea va avea si animatori si momente speciale cu dansatori, acrobati si artisti de circ.

Citește în continuare