Skip to content

California Suite, primul spectacol regizat de Andrei Hutuleac, in premiera la unteatru. In distributie sunt Sorin Miron, Nicoleta Hancu, Dan Radulescu si Corina Moise.

unteatru anunta primele reprezentatii ale primului spectacol de teatru regizat de Andrei Hutuleac. Productia se numeste „California Suite” si este bazata pe textul cu acelasi titlu scris de Neil Simon.

Corina Moise, Nicoleta Hancu, Andrei Hutuleac, Dan Radulescu si Sorin Miron sunt protagonistii povestii care incearca sa raspunda la intrebarea „Ce ne face sa ramanem impreuna chiar si atunci cand toate circumstantele exterioare  arata ca ar trebui sa o luam pe cai separate?”.

Textul este o adaptare a piesei scrise de dramaturgul si scenaristului american Neil Simon in 1976, in traducerea lui Tudor Lucanu. Decorul spectacolului este un concept colectiv al artistilor implicati in productie, Ariana Presan este creatoarea costumele celor cinci personaje, iar Alexandru Medveghi semneaza design-ul  de lumini.

„California Suite e primul spectacol de teatru pe care il regizez. Si desi in mod uzual as fi avut o multime de lucruri de spus pe aceasta tema, adevarul este ca de aceasta data exista ceva mai important in interiorul acestui demers decat faptul ca e un debut regizoral. Anume: dorinta de a ramane impreuna, fie si temporar, a unor actori care, din motive obiective (printre care si pandemia) nu mai urcasera pe scena de aproximativ un an de zile. Cu totii am pornit la drum dorindu-ne sa facem un spectacol al nostru prin care sa ne redobandim demnitatea si bucuria jocului.’’, subliniaza regizorul si actorul Andrei Hutuleac.

Spectacolul este o comedie in trei parti care spune povestea unui barbat conservator care si-a inselat sotia, o actrita nominalizat la Oscar, profund nefericita in viata personala, si doua cupluri aflate la finalul unei vacante nereusite. Acestia au in comun faptul ca ocupa aceeasi camera 203 a Hotelului Beverly Hills din Los Angeles. 

Primele reprezentatii ale spectacolului co-produs de Asociatia Jamais-Vu vor avea loc pe 27, 28 si 29 noiembriein sala din Sfintii Apostoli nr. 44 insa sunt deja sold out. Iubitorii de teatru din Bucuresti vor mai avea ocazia sa-l urmareasca la unteatru pe 20 si 21 decembrie.Biletele vor putea fi cumparate de aici.

Spectacolul este un rezultat al colaborarii dintre Andrei Hutuleac si Hospice Casa Sperantei, inceputa odata cu filmul „Copacul dorintelor: Amintiri din Copilarie” care va avea premiera anul viitor si ii are in distributie pe Teodor Corban, Matei Dima, Micutzu si Ana Covalciuc. Astfel un numar de cinci locuri de la fiecare reprezentatie vor merge gratuit catre apartinatorii bolnavilor incurabil de la Hospice Casa Sperantei, dar si catre angajatii centrelor de paliatie Hospice, fiind oferite de Kaufland Romania.

Neil Simon a fost un dramaturg si scenarist American, nascut la New York pe 4 iulie 1927 care a decedat in 2018.

Numeroasele sale comedii, jucate mai intai pe Broadway, au fost traduse si reprezentate apoi in intreaga lume, dobandind un loc important in repertoriul teatral universal din secolele XX și XXI. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numara „Amintiri din Brighton Beach”, „Biloxi Blues” si „Un cuplu ciudat”. Neil Simon a castigat Premiul Pulitzer pentru drama cu piesa „Lost In Yonkers”.

La numai 30 de ani, Andrei Hutuleac a castigat deja un premiu UNITER, un Gopo iar in vara aceasta a avut „cel mai bun debut” cu filmul #dogpoogirl la TIFF 2021. 

Nascut in Galati, Andrei Hutuleac a absolvit cursurile unui liceu de stiintele naturii din orasul natal si a dat examen de admitere la 3 facultati de teatru, fiind admis la toate. A ales UNATC unde si-a luat licenta la clasa profesorului Doru Ana, promotia 2013 si a continuat cu un master in actorie in 2016.

Pe langa colaborarile cu unteatru sau Teatrul Metropolis, s-a remarcat in spectacolele lui Victor Ioan Frunza.  La UNITER a fost nominalizat prima data in 2015 cu „Mobila si durere” si a castigat un trofeu pentru cel mai bun actor in rol principal pentru rolul Wolfgang Amadeus Mozart in spectacolul „Amadeus” de la Teatrul Metropolis in 2017.

In film a debutat ca regizor prin scurtmetrajul „Offstage” care a castigat un trofeu la Festivalul de Film de la Varsovia, pe care il puteti urmari mai jos. Ulterior a lansat „Havana, Cuba” premiat cu trofeul Gopo pentru „Cel mai bun scurtmetraj de fictiune” in 2019. Anul acesta si-a lansat primul lungmetraj, „#dogpoopgirl” pentru care a scris si scenariul. Premiera a fost la Festivalul International de FIlm de la Moscova unde a castigat trofeul pentru Cel mai bun film, urmat de proiectiile de la TIFF unde a fost recompensat cu o nominalizare pentru Cel mai bun lungmetraj si un premiu pentru Cel mai bun debut.

In perioada pandemiei, a jucat si in “9 povesti de ura si dragoste in IZOLARE”, un film care contine 9 povesti ale unor persoane aflate in izolare a caror viata se intersecteaza.

Ii are in distributie pe Adrian Titieni, Emanuel Parvu, Andrei Hutuleac, Judith State, Corina Moise, Ilona Brezoianu, Tudor Istodor si Raluca Aprodu, Alexandru Bogdan, Codin Maticiuc, Silvana Mihai, Diana Cavallioti, Alex Pavel, Constantin Dogioiu, Ana Radu, Elena Voineag, Catalina Mihai si Ana Pandeli.

Citește în continuare